Salariu de 38 de euro net pe zi

De Dan Birta
19Comentarii
Salariu de 38 de euro net pe zi
Nu este necesară nici o calificare, contractul de muncă este pe o perioadă de patru luni.

Nu, nu este în România. Sau poate fi și în România, dar prea puțini angajatori oferă un asemenea salariu pentru o muncă necalificată. Este salariul oferit de o firmă din Spania. Pentru acest salariu, angajații vor munci la recoltarea de fructe: căpșuni, afine, nectarine, etc.
Potrivit informațiilor primite de la AJOFM Bihor, prin rețeaua Eures, este vorba despre o firmă din Spania, regiunea Huelva, care oferă 50 locuri de muncă în agricultură la recoltarea fructelor: căpșuni, nectarine, afine, etc.

Condiții

Programul de lucru în câmp va fi între orele 8:00 – 15:00, cu o pauză de masă de o jumătate de oră. Este foarte important de știut că nu se solicită cunoașterea nici unei limbi străine. Salariul oferit este de 38 euro net net/zi. Se mai oferă cazare contracost: 40 euro/lună. Transportul (dus) va fi plătit de lucrător, iar transportul (de reîntoarcere) va fi plătit de companie (la terminarea contractului). Durata contractului este pe perioada 20 februarie – 20 iunie 2019.

6,25 de euro brut/oră la cireșe

O altă ofertă de muncă în agricultură provine tot din Spania. Este vorba de grupul de ferme Queralt din regiunea Lleida, care oferă 150 locuri de muncă: 100 pentru femei la munca în câmp și ambalat în depozit și 50 pentru bărbați pentru munca în câmp, din care: un șofer de autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D + atestat); doi șoferi de camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C + E și atestat) și doi tractoriști. Muncitorii vor lucra în câmp la cules de fructe (mere, cireșe, nectarine, caise, etc.), curățat pomi, iar în fabrică la aranjarea fructelor în lăzi și caserole. Nu se solicită nici o limbă străină.

Salariul oferit este de 6.25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp) și de 5.96 euro brut/oră (pentru lucrul în fabrică). Transportul dus-întors în Spania îl plătește muncitorul. Pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli se reține 10% din salariu în primul an și 5% în al doilea an.

Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Familiștii vor locui în camere separate. Se primește un set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual (în cazul pierderii acestuia, se plătește). Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială). Durata contractului este pentru perioada aprilie – septembrie 2019 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

Persoanele interesate de una diuntre cele două oferte se pot adresa consilierului EURES, Simona Burdean, din cadrul AJOFM Bihor, telefon 0259.433.346, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. În acest sens este nevoie de următoarele documente: cererea tip (se completează la sediul agenției), copia actului de identitate, CV și adeverință medicală din care să reiasă că persoana este aptă pentru muncă.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor