Salariu mai mic cu 2,6% în luna ianuarie

1Comentariu
Salariu mai mic cu 2,6% în luna ianuarie
Potrivit Institutului National de Statistica, câstigul salarial mediu brut în luna ianuarie a fost de 1.100 lei (RON). Câstigul salarial mediu net a fost de 826 lei (RON), mai mic cu 2,6% fata de luna decembrie.  VOT

În majoritatea activitatilor economice s-a înregistrat o scadere a câstigului salarial mediu net în ianuarie a.c. fata de luna decembrie 2005, ca urmare a platii, la sfârsitul anului, a primelor anuale din fondul de salarii si ajutoarelor banesti pentru sarbatori, conform contractelor colective de munca.

Prime si stimulente

Câstigul salarial mediu net a crescut în sectorul bugetar (administratie publicã, învatamânt, sanatate si asistenta sociala) datorita acordarii premiului anual (al 13-lea salariu), platit în ianuarie a.c., si aplicarii H.G. nr. 1.766/22.12.2005 privind stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat în plata la 330 lei (RON).

În activitatile din agricultura, extractia hidrocarburilor si servicii anexe, transporturi pe apa, cresterea câstigului salarial mediu net a fost determinata de plata primelor si stimulentelor.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor