Salariul mediu net a crescut cu 72 de lei

ORADEA – În februarie şi martie 2007, salariul mediu net în România a crescut cu aproape 100 de lei, faţă de luna ianuarie, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Dacă în luna februarie, salariul mediu net pe ţară a fost mai mare cu 23 de lei, faţă de luna ianuarie, în martie câştigul salarial mediu net a crescut cu 72 de lei faţă de februarie. Potrivit INS, câştigul salarial net realizat în martie a fost de 1.013 lei.

În procente asta înseamnă o creştere de 7,7 % faţă de luna precedentă.

Potrivit specialiştilor de la INS, creşterile câştigului salarial mediu net s-au datorat, în principal, acordării de prime, înclusiv a primelor de Paşti şi a primelor de vacanţă. În plus, în luna martie s-a înregistrat şi o creştere a productivităţii.

Ca şi până acum, angajaţii din domeniul intermedierilor financiare au câştigat cel mai bine. La polul opus se află cei care lucrează în industria de prelucrare a lemnului.

Singurii salariaţi care au câştigat mai puţini bani în luna martie faţă de februarie au fost cei care lucrează în domeniul fabricării produselor din tutun. Aceştia au primit, însă, primele încă din februarie.

Comparativ cu martie 2006, venitul mediu net este în acest an cu 22,3 procente mai mare. Salariul mediu net pe luna februarie a fost de 941 lei.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase