Salem reclamă Primăria pentru abuz

Ciuciui, în CL
Ciuciui, în CL
De mai bine de jumătate de an, reprezentanţii Centrului Salem poartă un război mai degrabă surd cu executivul şi Consiliul Local.

Sunt nemulţumiţi de când primarul a pornit demersurile pentru anularea destinaţiei de drum public a unui teren din vecinătatea Salem, temporar înglobat curţii Liceului Penticostal din vecinătate. Ilie Bolojan a anunţat o foarte probabilă expropriere a celor de la Salem pentru realizarea unui drum public, lipit de parcela care şi-a pierdut destinaţia de drum public.

„În data de 30.09.2014, Consiliul Local respinge propunerea de înscriere în evidențele de Publicitate Imobiliară prin deschiderea a două coli de carte funciară pentru numerele cadastrale 188522 și 188523 și dezmembrarea fostului nr. cad. 160813 ce reprezenta drum public și asigură legătura dintre str. Nicoale Șova și str. Romulus Guga. La două zile după hotărârea Consiliului Local Oradea nr. 737 emisă fără echivoc de respingere a dezmembrării, directorul adjunct al AIO, Popescu Cristian Norocel, se prezintă la Notarul Public Tomulescu Laurențiu în fața căruia acesta hotărăște în reprezentarea Consiliului Local Oradea – Administrația Imobiliară Oradea dezmembrarea respinsă mai devreme cu două zile de către Consiliul Local Oradea. Așadar actul respins de către Consiliul Local ca putere deliberativă, a fost pus în aplicare și oficializat ca act valabil de către directorul adjunct AIO, care astfel a instituit o supremație a actului administrativ față de cel normativ, al unui organ deliberativ, comițând astfel un grav abuz, o sfidare a ierarhiei puterii administrative locale, o sfidare de către executiv a organului deliberativ local. Vom deferi organelor judiciare competente examinarea legalității acestor operațiuni”, este mesajul pus de Salem, prin președinte Ciuciui Teodor Beniamin, în faţa consilierilor locali.

„Cine conduce acest oraş, Consiliul Local sau un director adjunct din AIO?”, i-a chestionat Ciuciui pe aleşi. La insistenţele opoziţiei, prin Adelina Coste, primarul Ilie Bolojan a fost nevoit să formuleze o poziţie. „Am aflat de această sesizare când am intrat în această şedinţă. Vom verifica şi veţi primi o informare cu ocazia şedinţei viitoare. Dacă un notar public notează ceva, asta nu poate fi ilegal”, este opinia sa.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !