Salina Respiro, cea mai mare salină din Sud-Estul Europei s-a deschis la Sânmartin

Reactualizat la:
4Comentarii
Salina Respiro, cea mai mare salină din Sud-Estul Europei s-a deschis la Sânmartin
Salina Respiro s-a deschis în Sânmartin! Centrul de relaxare și terapie salină se întinde pe aproximativ 200 mp.

Situată pe strada Muntele Carmel nr.42, comuna Sânmartin, Salina Respiro este alcătuită dintr-un grup de 4 saline care au fost amenajate cu peste 30 de tone de sare aduse din Pakistan și de la Salinele Ocna Dej.

Salina Respiro a fost inaugurată joi, 13 decembrie, iar în primul weekend organizează „Zilele Porților Deschise”. Astfel, de vineri 14 decembrie și până duminică 16 decembrie, vizitatorii vor avea acces gratuit în cadrul salinelor. Programul de funcționare este între orele 10:00 – 16:00.

Salina pentru copii

Cu o suprafață generoasă, de aproximativ 100 mp, aceasta este cea mai mare salină artificială cu scop curativ din Sud-Estul Europei. Încăperea este căptușită cu bolovani de sare din Salinele Ocna Dej (jud. Cluj). Pardoseala este acoperită cu un strat de 10 centimetri de sare grunjoasă din aceeași sursă.

Această salină este organizată ca un teren de joacă cu tobogane, scări de frângie, perete de cățărat, tiroliană, saltele și trambuline elastice pentru sărit, jucării și jocuri pentru stimularea imaginației, inteligenței, îndemânării și mobilității copiilor.

Temperatura din interior este menținută în permanență la 24 de grade, iar umiditatea la 45%.

Piramida salină

Cu pardoseala și pereții construiți în întregime din cărămizi de sare roz importate direct din Pakistan de unde au fost extrase și prelucrate manual din minele de la poalele munților Himalaya, această salină are tavanul construit în formă piramidală și căptușit cu un strat compact de cristale de quarț. Plafonul acestei saline este de formă piramidală care respectă cu exactitate proporțiile, unghiurile și poziționarea față de Nord a Marii Piramide a lui Keops de pe Platoul Gizeh din Egipt.

Această salină are 36 de mp și o capacitate de 7 adulți, fiind o adevărată oază de relaxare și tratament.

Perfect izolată fonic și combinând în mod fericit beneficiile unei saline cu „efectul de piramidă”, în această salină se fac atât tratamente de haloterapie cât și meloterapie sau aromaterapie, efectul de încărcare cu energie fiind sesizabil încă de la prima ședință. Muzica din fundal, iluminarea ambientală și șezlongurile-balansoar de tip Zero Gravity induc o relaxare absolută.

Aceasta este singura salină din lume ce îmbină efectele piramidei cu cele ale terapiei saline.

Salinele Yin / Yang, din 2019

La începutul anului 2019 Salinele Respiro vor deschide încă o încăpere cu o suprafață de 60 mp, care la nevoie poate fi împărțită în două încăperi a câte 30 mp fiecare.

Pereții încăperii sunt încărcați cu granule și cristale de sare roz extrase din minele de la poalele Himalayei. Pardoseala este încălzită și acoperită cu un strat gros de sare măcinată.

Beneficiile terapiei saline

Haloterapia sau terapia în salină este folosită în tratamentul căilor respiratorii cu aerosoli de sare. Aceasta poate fi efectuată în salinele naturale, artificiale sau la malul mării. Prin aceste metode terapeutice se pot trata și îmbunătăți afecțiuni precum astmul bronșic, alergii respiratorii, dereglări hormonale, insomnii, cefalee, sinuzite, rinite, otite, bronșite, bronhopneumopatii obstructive, fibroze chistice, gripe și răceli.

Programul de funcționare a Salinelor Respiro: marți – duminică, în intervalul orar 09:00 – 13:00, respectiv 15:00 – 18:00.

www.salinarespiro.ro

https://www.facebook.com/SalinaRespiro.Ro/

salina@salinarespiro.ro

Telefon: 0359 444 144 / 0770 144 200

Advertorial! Hb: 1574104Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor