Salonta, orașul îngerilor

Cladirea Primarei arata ca o turta dulce
Cladirea Primarei arata ca o turta dulce - © FOTO: Bela Anton Sapungi
Și în orașul Salonta se pregătește lumea de sărbătoare. În aceste zile a avut loc aprinderea iluminatului festiv pregătit de conducerea municipiului, în prezența a sute de persoane.

Pe străzile orașului domină o atmosferă de sărbătoare cu atât mai mult cu cât tot centrul Salontei a îmbrăcat straie sclipitoare.

Conducerea orașului a pornit săptămâna trecută sub însemnul Crăciunului, deoarece L-a avut musafir pe însuși Moș Crăciun care aici i-a primit pe cei mai mici cetățeni ai orașului.

Copiii de la grădinițe și micii școlari s-au perindat pe la Primărie tot pe rând, în grupuri frumos organizate, să îl salute pe mult îndrăgitul Moș, să-L încânte cu poezii și cântece învățate special pentru El și să-I arate că merită din plin cadourile pe care Moșul le-a dăruit fiecăruia. În acest an conducerea orașului a pregătit nu mai puțin de 1 500 de pachete copiilor din Salonta.

Micuții au fost așteptați nu numai cu cadouri ci și cu muzică. Pe balconul Primăriei au fost instalate boxe care răspândeau acordurile cântecelor de Crăciun pe tot centrul orașului, încălzind suftelele trecătorilor care puteau observa cum o duzină de muncitori lucrau la instalația de lumini de sărbătoare a orașului. Rezultatul muncii lor a fost dezvăluit în cea de-a treia zi a săptămânii, când a avut loc pornirea acesteia.

Miercuri seara, mai multe sute de oamenii au așteptat în fața Primăriei pornirea iluminatului de sărbătoare. Cei mai nerăbdători au fost bineînțeles copiii care au venit însoțiți de părinți și bunici.

orgg Salonta, orașul îngerilor FOTO: Bela Anton Sapungi ©

Festivitatea a și început exact la orele 18,00 după cum a și fost anunțată, când dna Carmen Laza, directoarea Casei de Cultură i-a salutat pe cei prezenți. În acest, an doi elevi din clasele a III-a, Tramonte Miriam și Szilagyi David, desemnați de directorii celor două școli, au avut onoarea să pornească miile de luminițe. Sutele de oameni au putut admira, pe un fond muzical special, cum orașul devine o operă de artă. Trunchiurile împodobite cu sute de luminițe, ghirlandele luminoase de deasupra șoselei imitând căderea fulgilor de nea, globurile sclipitoare care atârnă pe crengi asemenea fructelor, toate au stârnit admirație și ropote de aplauze în rândul celor prezenți.

Multă lume s-a perindat pe corso-ul recent modernizat peste care a fost amenajată o boltă luminoasă. Aici s-au făcut cele mai multe poze care au și umplut foarte repede rețelele de socializare.

Însă de cea mai mare admirație au avut parte compozițiile luminoase în formă de îngeri care, având în mâini inimi și trâmbițe, vestesc Nașterea Domnului. Câțiva oameni însuflețiți, văzând mulțimea de “făpturi cerești” au și exclamat:”Salonta este orașul Îngerilor!”

Matei Teodor Alexandru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !