Salonul Vinurilor Millésime, ediţia a II-a, în weekend la Oradea

De Dan Birta
Salonul Vinurilor Millésime, ediţia a II-a, în weekend la Oradea
24 de crame vor fi prezente cu peste 200 de vinuri autohtone şi din import.

„In vino veritas” spune un proverb latin, „Adevărul este în vin”. Adevărul este că Oradea începe să conteze tot mai mult pentru cunoscătorii şi iubitorii de vinuri de calitate. La acest lucru o contribuţie deosebită şi-a adus şi Salonul Vinurilor Millésime, ajuns la ediţia a II-a. Astfel, iubitorii şi cunoscătorii de vinuri bune din nord – vestul ţării, şi nu numai, îşi dau întâlnire în weekend în Cetatea Oradea unde în perioada 7 – 9 iunie se va desfăşura evenimentul amintit. Salonul Vinurilor Millésime închide sezonul târgurilor de vin autohtone, dar deschide sezonul turistic al evenimentelor estivale din Oradea, capitala Art Nouveau și a băilor termale din România.

Răspune corect la întrebările de mai jos și intră în concurs pentru una din cele 5 invitații la Salonul Vinurilor Millésime. În perioada 7 – 9 iunie 2019, toate drumurile iubitorilor de vin bun duc în Cetatea Oradea. Acolo se va desfăşura cea de-a II-a ediţie a Salonului Vinurilor Millésime. Astf...

„Oradea este un hub al iubitorilor de vin și al iubitorilor de bun gust. Comunitatea din care facem parte și în care vă invităm să intrați, a trecut prin majore schimbări în ultimii ani. Spațiul public, comunitatea, turismul, cultura și bunul gust au ajuns să fie referințe la nivel național. Dorim ca acest eveniment să fie o competiţie între producători şi o provocare pentru consumatori”, spune Dorin Popa, preşedintele Asociaţiei pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime, organizatorul evenimentului.

Dorin Popa şi Bogdan Bocşe ©

Locația unică în care se desfășoară Salonul, Cetatea Oradea, este cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș, care timp de trei zile va deveni punctul de atracție al tuturor iubitorilor de bun gust.

Atenţie vinurilor autohtone

Bogdan Bocşe, managerului salonului, a oferit informaţii despre programul acestuia şi despre invitaţii renumiţi care vor participa la eveniment. Îi amintim pe Cătălin Păduraru, directorul „Concursului internaţional de vinuri de la Bucureşti”, chef Adi Hădean, Cosmin Tudoran „proful de vinuri”, Liviu Grigorică, Iulia Scavo – somelier – „Master of Port”.

Începând din acest an va fi acordată o atenție sporită soiurilor autohtone, astfel că vor avea loc o serie de cursuri și degustări dedicate soiului Fetească Regală. Publicul va avea ocazia să învețe de la enologi consacrați din România care sunt particularitățile acestui soi și vor putea degusta comparativ mai multe vinuri din diferite podgorii ale țării în cadrul unui stand dedicat amenajat în cadrul salonului.

În cadrul evenimentului vor fi prezenţi 24 de expozanți, reprezentând crame din România și importatori de vinuri. De asemenea vor avea loc masterclass-uri şi workshop-uri pentru consumatori și producători. Tot în cadrul salonului vor fi organizate activităţi conexe, precum evenimente gastro-oenologice la restaurantele din Oradea. Nu va lipsi zona gastro: food trucks, expozanți din domeniul gastro.

Adiacent Salonului Vinurilor Millésime va fi organizată o expoziţie „Expo Util”, cu utilaje dedicate producerii vinului, cărţi dedicate vinului etc. „Încercăm să avem o sărbătoare, dar şi o parte practică. Trei zile în care von încerca să aducem cât mai mulţi oameni spre vinurile de calitate”, a subliniat Dorin Popa.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !