Salvările devin taxiuri…

Salvările devin taxiuri…
ORADEA – O altă nemulţumire a ambulanţierilor este cea legată de diminuarea parcului auto, prin casarea a cel puţin 60% din efectivul de ambulanţe tip A1, A2 şi neclasificate. Astfel, aceste ambulanţe pot fi utilizate numai pentru transport sanitar neasistat.

„În aceste condiţii, va trebui să asigurăm transportul sanitar asistat de urgenţă şi înalt calificat doar cu cele două ambulanţe tip C şi cele 28 de tip B, restul de 66 care sunt de tip A1 şi A2 le vom folosi doar pe post de taxi, neputând transporta nici măcar o urgenţă de gradul II, sau măcar o gravidă”, declară dr. Bondar. Aceasta pentru că în baza unui alt Ordin al Ministrului Sănătăţii, solicitările pentru urgenţele majore efectuate cu aceste tipuri de ambulanţă nu vor mai fi decontate de către casele de asigurări de sănătate.

„În această situaţie, se va diminua extrem de mult bugetul şi vom fi nevoiţi să concediem dintre angajaţi”, conchide dr. Bondar. „Situaţia este cu atât mai gravă cu cât la ora actuală mult trâmbiţata dotare cu ambulanţe performante a fost anulată. Aceasta pentru că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Achiziţiilor Publice a anulat licitaţia de achiziţie a acestora”, afirmă Gheorghe Chiş.

Viorica Borz

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !