Salvat de zece oameni, cu frânghii

Salvat de zece oameni, cu frânghii
Cazul unui muncitor care lucra la o vila în constructie din Oradea a pus pe jar trei institutii de urgenta. Dr. Szabo Alexandru, de la SMURD, ne-a spus ca zidarul F.I. lucra pe acoperisul unei case aflate în amenajare.

El a cazut prin acoperis, într-o camera de la etajul I. Fiindca echipajele medicale nu au putut accede la victima pe scara improvizata din lemne, s-a solicitat ajutorul pompierilor.


La caz au ajuns în final trei echipaje, unul condus de dr. Szabo de la SMURD, al doilea condus de dr. Teodor Foltut, de la Ambulanta, si al treilea, un echipaj al Pompierilor, dotat cu ustensile pentru descarcerarea victimelor de la înaltime.


O parte dintre salvatori au intrat în casa pe scara improvizata, au imobilizat victima, au legat-o cu frânghii, au scos-o pe balconul de la etajul I si i-au dat drumul jos. Victima a fost preluata de cealalta parte a salvatorilor, aflati sub balconul imobilului.


Dr. Szabo ne-a spus ca la primul consult, muncitorul era suspect de contuzie la coloana cervicala si una la coloana lombara si de un traumatism cranio-cerebral închis. Medicul de la SMURD ne-a asigurat ca muncitorul îsi va reveni si va mai putea lucra.

Otilia Sandor