Salvată la spital, în Oradea

2Comentarii
Salvată la spital, în Oradea
Fiul unei orădence intenţionează să dea în judecată medicii şi asistentele de la secţia de terapie intensivă de la Spitalul din Timişoara. El susţine că mama lui este în viaţă cu starea de sănătate mult ameliorată doar datorită doctorilor de la Viena şi mai ales a celor de la spitalul privat de la Oradea. Video 

„A suferit un atac cerebral şi am dus-o la Timişoara. Mama locuieşte aici şi eu la Timişoara. A depăşit starea de atac cerebral, dar a primit mai multe infecţii din spital şi a ajuns în comă”, relatează fiul, care acuză infirmierele, asistentele şi medicii de la secţia de reanimare de incompetenţă şi nepăsare.

Aproape moartă

Cardiologul Marius Huta, cel care a reuşit să aducă starea de sănătate a femeii la un stadiu adecvat externării a confirmat faptul că în 30 iunie, că femeia, adusă de la Viena la Oradea cu elicopterul, a fost în stare extrem de critică. „Le-am spus şefilor mei că nu sunt Dumnezeu”, a relatat dr. Huta, specializat şi în medicină de interne în SUA. El a informat că pacienta suferise în urmă cu ceva vreme un accident cerebral vascular ischemic.

Şi-a revenit, dar în 26 mai a suferit o fibrilaţie arterială şi un nou atac cerebral hemoragic de această dată. La Timişoara, femeia a fost internată iniţial la secţia de neurologie, dar a fost transferată apoi la ATI, unde a făcut complicaţii (pneumonie bilaterală etc), escare şi a contractat bacterii specifice spitalelor: Klebsiella şi Piocianic (Pseudomonas aeruginosa).

Cu scandal imens, fiul a reuşit să aducă la patul mamei lui, aflată la ATI, un medic şi o asistentă, care i-au efectuat o taheostomie. Imediat apoi, şi-a transferat mama la o clinică din Viena, unde i s-au descoperit şi două pleurezii infectate. Cu cele două tuburi pleurale, pacienta a fost apoi adusă la spitalul privat de la Oradea, fiindcă fiul aflase de la clinica din Viena despre nivelul ridicat al serviciilor medicale de la noi.

Salvată

„I-am schimbat tuburile şi, cu toate că la început am tratat-o cu antibioticele primite şi la Viena (700 euro/zi), am schimbat tratamentul complet, cu medicamente şi mai scumpe, fiindcă pacienta devenise deja imună”. Dr. Huta spune că în SUA a mai avut astfel de cazuri delicate, întâlnite în cei şase ani cât a lucrat în SUA. În afara cardiologului Huta, pacienta a fost atent şi non-stop îngrijită de anesteziştii Mircea Galu, Călina Tărău şi Erika Bimbo Szuhai, de renumitul chirurg Grigorescu şi de opt asistente coordonate de Viorica Lorasz.

Izolată în salon separat şi cu o mulţime de medici şi opt asistente lângă ea, pacienta a început să se recupereze, iar marţi a fost externată, urmând să continue şedinţele de fizioterapie.

Otilia Şandor2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor