Salvaţi-l pe Moşu’!

Salvaţi-l pe Moşu’!
Orădenii animaţi de spiritul ludic îl vor putea încuraja pe Moş Miculaş să înoate până la malul Crişului Repede, lângă Podul Ferdinand, joi la ora 16. Aceasta fiindcă încălzirea globală l-a determinat pe Moşu’ să-şi lase sania cu reni mai la nord şi să vină cu ski-jetul.

Iar cum edilii nu au amenajat încă un debarcader de agrement în centrul Oradiei, Moşu’ va fi obligat să înoate voiniceşte până la mal. În ajutorul Moşului e pregătit să sară orădeanul Biro Zoltan. Acesta, ca un adevărat ucenic al Moşului, ştie să facă o grămadă de năzdrăvănii. Astfel, Zoli e scafandru recordman, căţărător, break-dancer şi ştie cânta şi muzică irlandeză.

Şi în Orăşelul Copiilor şi prin spitale

Tot joi, un alt ucenic al Moşului, îndrăgostit şi el mult de copii, va împărţi daruri şi sfaturi celor mici în Orăşelul Copiilor. Astfel, agentul şef Marius Vasi de la Poliţia de Proximitate Oradea, se va întâlni joi de la ora 10 cu preşcolari din două grădiniţie orădene în Orăşelul Copiilor pentru a-i premia pe micuţii care ştiu cel mai bine regulile rutiere.

Mai notăm că miercuri de la ora 16, pacienţii internaţi pe secţiile de Boli Infecţioase şi Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea vor avea parte de un moment mai special. Moş Nicolae va poposi şi la ei, aducându-le daruri dar şi un mic spectacol cu colindele specifice sărbătorilor de iarnă. „Ca în fiecare an ne-am gândit să le facem o surpriză pacienţilor noştri, să simtă şi ei bucuria acestor sărbători”, ne-a declarat dr. Sonia Drăghici, şef Secţie Boli Infecţioase şi ajutor de nădejde al Moşului.

De Moş Nicolae şi Ziua Internaţioanlă a persoanelor cu handicap, la sediul SUPHAR s-a consumat o mică festivitate în cadrul căreia s-au împărţit daruri şi s-a oferit aparatură pentru buna funcţionare a organizaţiei. Astfel, sediul din strada Simion Bănuţiu 32, a primit scaune noi, cu frigider şi mai ales cu foarte necesară imprimantă, după cum au punctat destinatarii darurilor oferite de viceprimăriţa Biro Rozalia, însoţită de directori din Primărie, Adina Madar de la Administraţia Socială Comunitară şi Marcel Boloş, de la Administraţia Imobiliară. De rolul de gazde s-au achitat cu succes Nicolae Rusu, preşedintele Asociaţiei Deficienţilor Locomotori şi Octavian Lupiţu, de la SUPHAR. Dotările pentru sediu au fost însoţite şi de pachete cu cadori de Miculaş, menite a bucura atât copiii care au paricipat la evenimentul de ieri dar şi pe adulţii membri ai asociaţiei.

Mai notăm că Moşu se pregăteşte să coboare în rapel, pe horn, şi la Serviciul de Ambulanţă Bihor. Dar fiindcă nu s-a antrenat destul, momentul de alpinism va avea loc, ca de obicei, de Crăciun.

Cristian Horgos

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !