Salvatori la Peştera Vântului

Salvatori la Peştera Vântului
Corpul Român Salvaspeo – CORSA, în colaborare cu Asociaţia Salvatorilor Montani Ştei, a încheiat miercuri proiectul „Voluntariat pentru comunitate”, cofinanţat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Bihor.

S-a urmărit promovarea formării de echipe de voluntari pentru intervenţii la accidente din mediul subteran speologic. Proiectul de trei săptămâni a constat în trei stagii de pregătire tehnică: asistenţa acordată victimei, gestionarea operaţiunii de salvare şi managementul intervenţiei la accident speologic. Logistica a fost asigurată de serviciul naţional din Franţa: Speleo Secours. Aplicaţiile practice s-au executat în galeria de acces a Peşterii Vântului din Şuncuiuş, dar şi în zona Vadu Crişului. În subteran, stagiarii au avut posibilitatea să testeze cunoştinţele dobândite în timpul orelor teoretice, la acestea adăugându-se condiţiile de lucru din peşteră – întuneric, umiditate de 100%, frig şi stres.

Stagiul de asistenţă a victimei a fost susţinut de un medic de la ASM Ştei şi responsabilul departamentului medical din cadrul CORSA. Costul antrenării celor 26 de voluntari a fost de 4.210 lei, jumătate din bani provenind de la DJT Bihor.

Cristian Horgoş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !