Carnavalul florilor, întâmpinat de mii de orădeni

177Comentarii
Carnavalul florilor, întâmpinat de mii de orădeni
Carnavalul Florilor a venit, ca în fiecare an, din Ungaria, cu care alegorice şi ansambluri folclorice.

Sâmbătă a avut loc cea de a VI-a ediţie a Carnavalului Florilor, desfăşurată sub egida ,,Fereastră deschisă spre Europa-2010″.

Buna colaborare dintre Primaria Oradea şi cea din Debreţin a făcut ca această sărbătoare să ajungă la a VI-a ediţie în Oradea, singura de acest gen din Europa. Astfel cinci care alegorice au poposit la Oradea acoperite cu cinci mii de flori,  la construcţia lor lucrându-se cam două luni.

Cu regele Matei Corvin

„La fel ca la ediţiile precedente, caravana are un car comun al oraşului Debreţin cu Oradea, şi un car comun al judeţelor Bihor şi Hajdu Bihar, ambele cu teme istorice. De exemplu, cel al Oradiei cu Debreţin l-a reprezentat pe Matei Corvin, întâmpinat de supuşi. Celelalte trei care au fost făcute de firme particulare din Debreţin şi au fost realizate pe teme din legende sau din desene animate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Petri Csilla.
La ora 16:00, carele florale au pornit de pe Bdul Dacia, sub privirile a sute de oameni atât din Oradea cât şi din Ungaria, şi au străbătut o parte din oraş până pe strada Republicii. Ajunse aici carele au fost luate cu asalt de cei mici, care s-au căţărat pe ele pentru a fi pozaţi de părinţi.

Spectacole fără graniţă

De asemenea cei prezenţi au putut vedea un spectacol de muzică şi dans popular oferit de Ansamblul Folcloric Crişana, alături de artişti consacraţi ai judeţului nostru, Cornel Borza, Otilia Haragoş, Felicia Costin sau Luminiţa Tomuţă. Au urmat concerte suţinute de elevii Şcolii de Arte Francisc Hubic şi de Rock Filarmonica Oradea. Seara s-a încheiat în şanţul Cetăţii, cu un spectacol al Teatrului Muzical „Mandala” din Nyiregyhaza. Primăria Oradea a redus bugetul alocat acestui eveniment de la 80.000, anul trecut, la 50.000 de lei pentru această ediţie.

„În buget intră costul carului alegoric al Primăriei Oradea, de 15.500 de lei, transportul celorlalte care alegorice, organizarea concertelor, amenajarea scenele de spectacol precum şi două mese oferite celor care au venit în cadrul caravanei”, a precizat viceprimarul orădean Biro Rozalia, care a întâmpinat caravana alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Dumitru Voloşeniuc.

P.C.,C.H.177Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor