Sănătatea noastră cere şi medici

1Comentariu
Sănătatea noastră cere şi medici
REŞIŢA – Una dintre problemele care afectează personalul medical din judeţul Caraş-Severin, este numărul redus de medici specialişti. Acest lucru implică un acces limitat al angajaţilor la un serviciu medical de medicina muncii.

Uneori, examenul medical periodic este formal. Acestea sunt concluziile la care a ajuns Autoritatea de Sănătate Publică Caraş-Severin, în urma evaluărilor realizate. Au fost identificate şi alte aspecte problematice.

Spre exemplu, numărul redus de personal, în special cu pregătire superioară specifică profilului. Nici laboratoarele nu dispun în totalitate de condiţiile necesare acreditării lor, aflându-se în curs de realizare a acestora şi implicit, de acreditare.

Drept urmare, pentru creşterea calităţii actului medical în anul 2007, s-au stabilit următoarele priorităţi: reabilitarea unităţilor sanitare din mediul rural, dotarea cu aparatură medicală performantă, atragerea de personal medical, în special în zonele defavorizate şi cu deficit de personal. De asemenea, se vor adopta măsuri pentru un acces mai bun al populaţiei la îngrijiri stomatologice.

Oana Copocean
oana.copocean@informmedia.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor