„Sancţionaţi birocratul pervers!”

ORADEA - Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea, Dacian Foncea, şi-a exprimat prin intermediul unei scrisori adresate conducerii Autorităţii de Sănătate Publică Bihor, dezaprobarea în ceea ce priveşte modul eronat de informare practicat de un angajat al ASP Bihor.

„Dorind să iasă din anonimat se lansează într-o zvonistică ieftină, transformată în dezinformare, luând drept ţinte profesionişti din sistemul sanitar orădean, care sunt dedicaţi activităţii de creştere a calităţii actului medical în spitalele pe care le conduc”, susţine managerul Foncea care este nemulţumit de faptul că o parte a mass-mediei orădene a informat populaţia despre punctajul slab care l-ar fi primit unii manageri la evaluare, printre care şi Dacian Foncea, pe baza informaţiilor neoficiale primite din interiorul ASP Bihor.

„Evaluarea managerului Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea nu s-a încheiat, s-a realizat doar parţial, ajungându-se până la un indicator, care, împreună cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-a negociat având la bază un anumit criteriu de calcul, iar evaluarea s-ar fi realizat folosindu-se alt criteriu, ceea ce categoric nu poate fi acceptat, fapt care a determinat suspendarea procedurii de evaluare – toţi indicatorii din Fişa de evaluare, analizaţi împreună cu Comisia de evaluare, mai puţin cel pentru care s-a suspendat procedura, au fost evaluaţi şi calificaţi ca maximali”, adaugă managerul Dacian Foncea.

Doreşte dezminţire
„Ca fost angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, în anul 2002, cunosc bine cea mai mare parte a echipei de profesionişti pe care o coordonaţi, fiind oameni dispuşi la mari sacrificii în folosul sănătăţii bihorene şi nu doresc ca un birocrat pervers să strice nejustificat şi cu rea-credinţă imaginea unui sistem sanitar într-o majoră reformare. Era normal, ca ASP Bihor să fi luat o poziţie oficială, chiar şi printr-un comunicat de presă, să dezmintă informaţia eronată cu privire la punctajul mic pe care l-aş fi obţinut la evaluare, având în vedere statutul de instituţie coordonatoare care veghează la buna funcţionare a sistemului sanitar bihorean, cu atât mai mult cu cât sursa dezinformării provine din instituţia dumneavoastră”, conchide managerul.

Îi dă dreptate
Dr. Ladislau Ritli, directorul ASP Bihor susţine că managerul Dacian Foncea are dreptate în ceea ce spune. „Acele rezultate nu erau secrete însă nu erau finale. Evaluarea finală a făcut-o comisia centrală de la Bucureşti. Pe de altă parte un funcţionar nu era menit să dea informaţii. Avem un purtător de cuvânt care se ocupă de acest lucru. Acea persoană nu a ştiut să-şi ţină gura şi presa de obicei este sensibilă la astfel de subiecte”, afirmă dr. Ritli, evitând să precizeze însă cum va fi sancţionat acel funcţionar.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !