Sanctionati de politia fitosanitara

1Comentariu
Sanctionati de politia fitosanitara
În urma controalelor, au fost retrase 18 atestate producătorilor de cherestea.

După reorganizarea Direcţiilor Agricole Judeţene, Politia Fitosanitara ocupă un rol important în activitatea instituţiei. Aceasta a încheiat recent verificarea producătorilor de cherestea, a fabricanţilor şi reparatorilor de ambalaje din lemn, precum şi a agenţilor economici care asigură tratamentul termic al lemnului.

Organele de control au verificat 23 de societăţi comerciale care activau în domeniu. Neregulile nu au contenit să apară. „În urma verificărilor, doar cinci societăţi comerciale au rămas funcţionale, celorlalte retrăgânduli-se atestatul şi dreptul de utilizare a marcajului de conformitate pentru lemn”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei Agricole Bihor.
Acest program de conformitate se referă la toate formele de ambalaj din lemn care prezintă un risc de introducere şi răspândire a organismelor dăunătoare care pot fi prezente în transportul obiectelor de orice fel importate, exportate, tranzitate şi puse în circulaţia intracomunitară inclusiv în transportul mărfurilor care nu sunt supuse inspecţiilor fitosanitare.

În regulă

În cazul în care societăţile comerciale doresc să îşi reia activitatea, conform acestui program, au obligaţia de a se reînregistra la Direcţia pentru Agricultură Bihor – Unitatea Fitosanitară.
„Sunt vizaţi de acest program de conformitate: producătorii de cherestea, fabricanţii şi reparatorii de ambalaje din lemn precum şi agenţii economici care asigură tratamentul termic al lemnului. Aceştia dacă doresc să participe la programul de conformitate trebuie să se adreseze instituţiei noastre”, a conchis directorul Direcţiei Agricole Bihor. Solicitantul trebuie să întocmească un dosar de participare la acest program alcătuit din formularul de angajament care include descrierea activităţii solicitantului, precum şi adresele tehnice elaborate de solicitant.

Acest program îi va conferi dreptul de a livra, atât intracomunitar cât şi extracomunitar, material lemnos. În cazul unor verificări, materialul lemnos neconform, ajuns în ţări contractante ce fac parte din Convenţia Internaţională de Protecţie a Plantelor poate fi reţinut, distrus sau reexpediat în ţara exportatoare.

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor