Sanctiuni de aproape 14.000.000 de lei

3Comentarii
Sanctiuni de aproape 14.000.000 de lei
GF Bihor a aplicat în luna august sancţiuni de 13.860.000 de lei.

606 verificări, dintre care 323 pe partea de operaţiuni intracomunitare, a efectuat GardaFinanciara Bihor în luna august, potrivit comisarului-şef, Călin Gal. „S-au aplicat sancţiuni şi confiscări în valoare de 13.860.000 de lei, din care 492.000 doar din confiscări. 80% din sancţiuni sunt în domeniul intracomunitarelor”, a specificat Călin Gal.

Cele mai multe confiscari s-au făcut la alimente, carne, legume-fructe. Încă mai sunt firme care nu s-au înscris în Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI). „18 societăţi au încercat să desfăşoare operaţiuni intracomunitare chiar dacă nu s-au înregistrat în ROI”, a precizar Călin Gal. Sancţiunea pentru neînscrierea în ROI este de 400 de lei putând ajunge la confiscarea mărfii dacă firma nu există. Dacă agentul economic nu a depus declaraţia 390, decontul tranzacţiilor intracomunitare, Fiscul reţine 2% din valoarea mărfii. Totalul încasărilor în luna august s-a ridicat la 454.000 de lei.

Evaziune

De asemenea, în luna august GF Bihor a mai despistat şapte cazuri de evaziune fiscală – în valoare de 552.000 de lei – finalizate cu sesizarea parchetului. Este vorba despre evaziune cu ţigări, intracomunitare şi produse petroliere. „În continuare ne vom concentra atenţia pe produsele aciizabile. Vom face verificări şi în timpul transportului”, conchide comisarul-şef al GF Bihor.

Pe partea de ţigări, comisarii GF Bihor au despistat pe piaţă ţigări timbrate, dar fără documente de provenienţă. „Se cumpără ţigări de către persoane fizice din depozite sau magazinele mari, care apoi se comercializează prin intermediul societăţilor comerciale”, a explicat Călin Gal.
Pe de altă parte, comisarii GF Bihor nu au depistat probleme deosebite în domeniul agricol.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor