Sancţiuni în valoare de 120.000 aplicate de inspectorii sanitari veterinari

De Simona Albinaru
Sancţiuni în valoare de 120.000 aplicate de inspectorii sanitari veterinari
A fost dipusă suspendarea sau încetarea activității la 99 de unități din sectorul alimentar și 140 din sectorul creșterii animalelor.

În ultimele două luni personalul de specialitate din cadrul DSVSA Bihor a realizat în total peste 600 de controale pe diferite domenii și tematici. Printre acestea se numără determinarea prevalenței E. Coli verotoxigenă în alimente, determinarea prevalenței Salmonella spp. în ouă, produse din ouă, carne și produse din carne, acțiuni de prevenire a aparitiei cazurilor de toxiinfecție alimentară la om în sezonul estival, ca urmare a consumului de alimente manipulate/ păstrate/ comercializate în condiții necorespunzătoare, acțiuni specifice de verificare a conformității, eligibilității și siguranței alimentare a laptelui și produselor din lapte comercializate către consumatorul final etc.

Având în vedere riscul reprezentat de vânzarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în condițiile creșterii numărului de persoane care vizitează zonele de agrement și localitățile de interes turistic, respectiv riscul pe care îl reprezintă prepararea și servirea hranei către consumatorul final, ca urmare a organizării taberelor școlare de vară, deschiderii unităților turistice cu activitate sezonieră, organizarea de târguri si mese festive în perioada sezonului estival, DSVSA Bihor a întreprins o serie de măsuri pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în zonele de agrement/localitățile de interes turistic.

„Au fost întreprinse acțiuni de verificare a condițiilor de igienă în care funcționează unitățile de alimentație pubilcă și alte unități din zonele de agrement/de interes turistic, respectiv acțiunile de identificare și retragere de la comercializarea către consumatorul final a produselor alimentare care prezintă un risc pentru sănătatea publică vor continua pe toată perioada sezonului estival”, a precizat Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.

Urmare a acestor acțiuni DSVSA a aplicat un număr de 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de 120.000 lei și a retras de la comercializare peste aproximativ 5 tone produse alimentare. De asemenea a fost dipusă suspendarea sau încetarea activității la 99 de unități din sectorul alimentar și 140 din sectorul creșterii animalelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !