Sanctiuni pentru arderea miristilor

De Simona Albinaru
Sanctiuni pentru arderea miristilor
APIA atrage din nou agricultorilor atenția cu privire la respectarea condițiilor agricole și de mediu (GAEC 5 și GAEC 8) referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale, pe terenul arabil, și la arderea pajiștilor permanente.

Astfel celor care nu respectă condițiile GAEC li se vor aplica reduceri la suma totală de plată, tocmai conform modului de aplicare a sancțiunilor pentru nerespectarea GAEC.

GAEC sunt norme de ecocondiționalitate în schemele și măsurile de sprijin, care se aplică pentru activitatea agricolă și pe suprafața agricolă a exploatației. Obiectivul acestor condiții este menținerea materiei organice în sol, prevenirea poluării atmosferei și menținerea unui nivel minim de întreținere a solului prin protejarea pajiștilor permanente. Fermierul care utilizează teren arabil (inclusiv pajiști temporare și permanente) nu trebuie să ardă miriștile și/sau resturile vegetale rezultate după recoltarea culturilor (paie de cereale păioase, vreji de plante proteice sau de cartofi, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, de rapiță, inclusiv iarba rămasă după cosirea pajiștilor temporare sau permanente etc.).

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !