Sancţiuni pentru o campanie necivilizată

5Comentarii
Sancţiuni pentru o campanie necivilizată
ORADEA – O parte din partidele politice din Oradea, care au semnat Protocolul pentru o campanie civilizată, au decis să adopte o poziţie faţă de acţiunea PD-L Oradea, de a publica într-un cotidian local o reclamă electorală, atac la candidatul PNL la Primaria Oradea, Ilie Bolojan.

Reclama are sloganul: „Atenţie, cad bolojani”. Însă, partidele sunt împărţite atunci când vine vorba de sancţionarea unui partener care a încălcat protocolul.

Iniţiatoarea protocolului, candidatul UDMR la Primaria Oradea, Biro Rozalia, a declarat miercuri, că în cadrul următoarei întâlniri dintre partidele participante la protocol se va pune în discuţie gestul PD-L. „O să discutăm aceste replici, o să avem o poziţie faţă de acest gest. Deocamdată eu nu pot să mă pronunţ”, a declarat Biro Rozalia. Ea a precizat că partidele care fac parte din această alianţă nu pot să aplice sancţiuni partenerilor care încalcă protocolul, însă pot să condamne gesturile lor. „Sancţionarea se va face de către electorat”, a mai spus candidatul UDMR.

Reprezentantul PRM, vicepreşedintele Florian Pantea a precizat că a venit cu propunerea emiterii unui comunicat de presă, prin care partenerii protocolului să condamne gestul PD-L Oradea. „Dacă tot am semnat protocolul, el trebuie respectat. Am propus să luăm toţi atitudine, să dăm un comunicat de presă prin care să dezaprobăm gestul”, a spus Florian Pantea. „Dacă am semnat protocolul ală şi nu-l respectăm nu am realizat nimic”, a continuat reprezentantul UDMR.

Preşedintele PSD Oradea şi candidatul la Primăria Oradea, Dan Matei, a spus că ei nu se vor implica în acest scandal. „Să-şi rezolve disputele între ei. Noi mergem mai departe cu o campanie civilizată, fără atacuri la persoană. Noi nu arbitrăm acest conflict. Practic este un protocol de principiu. Ar fi bine ca fiecare să-şi respecte adversarul, fiecare este responsabil de strategia pe care o are”, a spus preşedintele PSD Oradea.

Reprezentanţii PD-L Oradea au spus că nu au încălcat niciun protocol din moment ce PNL Oradea a refuzat să semneze înţelegerea respectivă. „Nu am încălcat niciun protocol pentru că nu am semnat nimic cu PNL”, a declarat preşedintele organizaţiei, Mircea Matei. Referitor la declaraţiile partenerilor de protocol, Mircea Matei consideră că s-au pripit. „Nu i-am atacat pe cei cu care am semnat”, a replicat preşedintele PD-L Oradea.

Un număr de 11 formaţiuni politice au semnat Protocolul pentru o campanie civilizată, luni, la sediul UDMR Bihor. Protocolul a fost semnat de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Partidul Democrat-Liberal, Partidul Social Democrat, Partidul România Mare, Partidul Conservator, Partidul Civic Maghiar, Partidul Ecologist Român, Partida Rromilor, Forumul Democrat Maghiar şi Partidul Noua Generaţie.

PNL a refuzat să-l semneze pe motivul că nu are nevoie de o înţelegere pentru a duce o campanie civilizată.

Georgiana Anghel5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor