Sanitas a renunţat la greva generală

Sanitas a renunţat la greva generală
BUCUREŞTI – Negocierile dintre Sanitas şi Ministerul Sănătăţii s-au încheiat cu un acord semnat între membrii Biroului Executiv al Sanitas, reprezentanţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Muncii.

Oferta finală a Ministerului Sănătăţii este o creştere salarială de 44%, în tranşe până la sfârşitul anului 2008. Preşedintele Sanitas, Marius Petcu, a declarat că prin acest acord, greva generală este amânată, dar va fi anulată când creşterile salariale vor fi publicate în Monitorul Oficial, în forma stabilită.

“Mandatul era să nu acceptăm procentul de 40%. (…) Tranşele pe care le-am stabilit reuşesc să acopere rata inflaţiei, să aducă şi o creştere salarială”, a declarat Marius Petcu.

Ministerul Sănătăţii a obţinut un termen de trei săptămâni pentru a elabora actele normative care să conţină noile modificări salariale.

Iniţial, sindicaliştii au cerut o majorare a salariilor cu 70%. Ministerul a propus o creştere de 40 de procente în următorii doi ani, dar sindicaliştii au spus că nu vor accepta această ofertă.

Marţi, sindicaliştii au fost în grevă de avertisment pentru două ore, timp în care activitatea în aproape 500 de spitale din ţară a fost blocată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase