Sanitas în grevă fără Ambulanţă

3Comentarii
Sanitas în grevă, Ambulanţa, SMURD şi UPU - fără
Sanitas în grevă, Ambulanţa, SMURD şi UPU - fără
Sanitas a anunţat că sindicaliştii vor face grevă în 5 octombrie. Nu şi sindicaliştii din Federaţia Ambulanţa, care au obţinut capitol separat în Legea salarizării.

Halatele albe din Bihor, dar care aparţin doar de sindicatul Sanitas, participă la grevă din 5 octombrie, organizată la nivel naţional. Decizia a fost luată după discuţii cu ceilalţi lideri de sindicate din CNSLR Frăţia.

Pe plan local însă, liderul judeţean Sanitas Bihor, Ioan Giurgiu, a declarat că, în 5 octombrie, se va organiza un miting de proporţii la Bucureşti, cu sindicalişti din diferite confederaţii, dar că toată manifestarea este „o manipulare politică”. Ioan Giurgiu susţine că Legea salarizării este făcută pripit şi că, potrivit zvonurilor, în 2010, sindicaliştilor li s-ar da dreptul de a aduce amendamente. Giurgiu spune că normal ar fi fost ca această lege să nu fie trimisă spre aprobare până sindicaliştii nu şi-ar fi spus cuvântul în faţa guvernanţilor. „Unii vor să incite la grevă, alţii vor să ne închidă gura”, a declarat Giurgiu, care susţine că în Sănătate grevă nu se prea poate face.

 

Ambulanţa fără grevă

 

Din sectorul sanitar, singurii care nu participă la manifestarea de protest organizată la nivel de ţară în 5 octombrie sunt sindicaliştii din Federaţia Ambulanţa şi, probabil, angajaţii din spitale care lucrează la unităţile şi compartimentele de primiri urgenţe, precum şi cadrele medicale de la SMURD.

Motivul: ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, tocmai a anunţat că s-a creat un capitol special în grila de salarizare din Legea unică, special pentru angajaţii de la Ambulanţă, SMURD şi UPU (CPU). În forma finală a Legii salarizării unice se va regăsi un capitol distinct privind salariile de bază pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar din sistemul medical de urgenţă, a anunţat Ministerul Sănătăţii. „Aşa cum am mai declarat, cunosc problemele cu care se confruntă personalul medico-sanitar şi sunt solidar cu acesta. Am făcut demersuri ca oricare dintre propunerile personalului medical să fie luate în considerare”, a declarat ministrul Bazac.

În timpul grevei din 5 octombrie, în spitale se va lucra cu o treime din personal, pentru ca pacienţii să nu aibă de suferit de pe urma protestului SANITAS.

Otilia Sandor3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor