Sanitas în miting la Bucureşti

Sanitas protestează, dar nu afectează
Sanitas protestează, dar nu afectează
50 de cadre medicale din Bihor vor fi miercuri la miting de protest, în Capitală, alături de mii de bugetari din toată tara.

Sindicaliştii din Federaţia Sanitas nu renunţă la protestul programat la sfârşitul verii. Astfel, în 7 octombrie, în Capitală, un miting de amploare va fi organizat cu toţi sindicaliştii din sectorul bugetar, inclusiv Sanitas.

Liderul judeţean Ioan Giurgiu, a declarat că, din Bihor, vor pleca la miting 15 asistenţi medicali din partea filialei judeţene Sanitas Bihor şi 35 din partea CNSLR Frăţia.

Revendicări

Sindicalistul Sanitas a relatat că sanitarii au primit promisiuni certe că salariile cu toate sporurile pentru salariaţii din Sănătate au fost asigurate, dar că protestatarii vor cere la miting amendarea Legii unice a salarizării, pe care o consideră nedreaptă. „Vom face gălăgie şi scandal nu pentru salarii, că acestea sunt asigurate până la sfârşitul anului. Dar vom cere tare ca din ianuarie şi până în iunie 2010 să se poată face amendamente la Legea unică a salarizării”, a spus liderul judeţean Sanitas. Giurgiu a informat că nu ştie din ce bani se asigură salarii cu sporuri cu tot salariaţilor din Sănătate, dar spune că fostul ministru de Finanţe ar fi anunţat deja în vară că „dacă nu ajung banii pentru salarii, se vor lua din rezerva de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi dacă nici de acolo nu vor ajunge să se acopere salariile şi sporurile tuturor din sectorul sanitar – se vor lua din bugetul de stat”.

Pacienţii neafectaţi

Liderul judeţean susţine că mişcarea de protest din 7 octombrie organizată la nivel de ţară nu va afecta funcţionarea sistemului sanitar bihorean. In unităţile medicale din Oradea şi judeţ personalul medical va lucra cu prorgam normal. Prin urmare, pacienţii iinternaţi sau cei care au nevoie de asistenţă medicală nu vor fi privaţi de serviciile medicale în ziua mitingului din Capitală, a mentionat liderul Giurgiu.

Mitingul organizat de bugetari va avea loc miercuri, în Piaţa Victoriei, între orele 11:00 – 13:00, iar numărul participanţilor de la Federaţia Sanitas şi CNSLR Frăţia va ajunge în jur de 7.000, apreciază aceeaşi sursă.

Otilia Sandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !