Sânmartinul a triumfat la „Cupa Satelor”

Copiii s-au întrecut pe dreptunghiul verde
Copiii s-au întrecut pe dreptunghiul verde - © FOTO: AJF BIHOR
Opt echipe s-au întrecut la faza finală pe judeţul Bihor a „Cupei Satelor”, competiţie iniţiată de Federația Română de Fotbal pentru copii sub 13 ani.

Din cele 33 de comune înscrise în competiție, opt formații s-au întrecut pe terenul de fotbal din Tileagd pentru a reprezenta Bihorul la turneul zonal. Circa 150 de copii între care și 9 fete, au reprezentat în 9 martie comunele Aștileu, Bratca, Cociuba Mare, Lăzăreni, Sînmartin, Tileagd și Tinca, lipsind motivat (probleme medicale) copiii din Suplacu de Barcău.

La finalul fazei grupelor, ierarhia a fost următoarea: 1. Sînmartin (prof. Eugen Ilisoi, 9 puncte), 2. Tileagd (Ficuț Csaba, 4 puncte), 3. Aștileu (prof. Gabriela Cazan, 3 puncte), 4. Cociuba Mare (prof. Florin Doble, 1 punct), în Grupa A, respectiv 1. Bratca (prof. Dan Marghitaș, 9 puncte), 2. Tinca (prof. Cristina Lezeu, 6 puncte), 3. Lăzăreni (prof. Marius Bulc, 3 puncte) 4. Suplacu de Barcău (prof. Vasile Szekrenyes, 0 puncte) în Grupa B.

În semifinale, echipa din Tileagd a învins formația din Bratca, în timp ce Sînmartinul nu a întâmpinat probleme în a trece din nou de Tinca. Locul 3 le-a revenit elevilor din Bratca după victoria obținută în fața foștilor colegi de serie din Tinca (singura echipă de la turneu care a avut în componență doar jucători nelegitimați), iar Sânmartinul a triumfat și în finală în fața gazdelor din Tileagd.

Antrenorul Ioan Naom, șeful Comisiei Tehnice din cadrul AJF Bihor și referent zonal al FRF, a urmărit toate jocurile, oficiind festivitatea de premiere, alături de secretarul AJF, Petru Boroș. Acesta din urmă a oferit diplome speciale Primăriei și Consiliului Local Tileagd, respectiv CS Foresta Tileagd pentru sprijinul acordat în organizarea turneului. Înainte de plecare, toți participanții au servit o masă caldă asigurată de Primăria Tileagd.

Din partea AJF Bihor fiecare echipă participantă a primit câte două mingi.

”Ne-am alăturat cu bucurie inițiativei FRF și am rămas surprinși de emulația creată la nivel județean de această competiție. Ce poate fi mai frumos, decât un teren de fotbal plin de copii, pe o vreme superbă de primăvară. Le mulțumim participanților, dar și autorităților locale din comunele participante pentru implicare” a declarat Radu Bitea, președintele AJF Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !