Şanse egale pe piaţa muncii

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Şanse egale pe piaţa muncii


Al doilea curs de calificare organizat de Asociaţia Caritas Catolica Oradea a debutat, luni, la Centrul Sfânta Elisabeta. 24 de persoane vor participa la cursul de agent de curăţenie clădiri şi mijloace de transport. Cursul se va întinde pe o perioadă de 360 de ore, dintre care 120 sunt teoretice, iar 240, practice.

„20 dintre cele 24 de persoane înscrise la curs vor beneficia de gratuitate prin proiectul «Parteneriat pentru şanse egale pe piaţa muncii». Certificatul de absolvire pe care îl vor obţine la final participanţii este recunoscut de către ţările membre ale Uniunii Europene. Asigurăm în plus decontarea costurilor de navetă (abonament) şi oferim o masă caldă de prânz în zilele de curs”, a spus Nagy Hortenzia, managerul proiectului.
Proiectul „Parteneriat pentru şanse egale pe piaţa muncii” are ca obiectiv general promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen în vederea creşterii oportunităţilor de angajare şi dezvoltare profesională a 570 de persoane, majoritatea femei, din regiunile de dezvoltare Vest şi Centru ale României. În cadrul proiectului, vor avea loc activităţi de formare profesională, se va oferi sprijin pentru integrare socio-profesională şi se va efectua un schimb de bune practici.

Riscuri

Unii dintre cei ce s-au înscris la curs, angajaţi, au declarat că au ales să participe la aceste stagii de pregătire întrucât nu aveau calificarea necesară, iar riscul de a fi concediaţi era mai mare, în timp ce alţii susţin că nu deţin un loc de muncă, iar o calificare le poate facilita integrarea pe piaţa muncii.
„Sunt în pensie de boală, iar legea îmi permite să lucrez patru ore pe zi. Pentru completare, am decis să mă înscriu la acest curs. Sper că îmi voi găsi mai uşor un loc de muncă”, a spus una dintre cursante.

În perioada următoare Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare şi Asociaţia Caritas Catolice Oradea vor demara cursurile de îngrijitori bătrâni la domiciliu (în lunile martie – aprilie) şi babysitter (februarie).

Cursul de lucrător social a început în luna octombrie 2014 şi este în derulare. Trei dintre cursanţii care frecventează cursul de lucrător social au fost co-optaţi în echipa de angajaţi ai Caritas Catolica Oradea.

„Eram în căutarea de oameni şi am avut posibilitatea de a-i alege pe cei mai buni”, a precizat Nagy Hortenzia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !