Sântandrei a fost scena unei bătălii între 68 de pușcăriași

De Otilia Șandor
Competiție între deținuți
Competiție între deținuți - © Foto: Penitenciarul Oradea
După mai mulți ani, Penitenciarul Oradea a găzduit prima competiție interpenitenciară de fotbal „Cupa de vest” din nord-vestul țării, ajunsă la ediția a XII-a.

Competiția are deci tradiție și creează în fiecare an foarte mult entuziasm în rândul deținuților. Joi, la ora 9:00, pe terenurile de la baza sportivă situată în localitatea Sântandrei au sosit 68 de deținuți în diferite regimuri de executare, de la șapte unități penitenciare: Oradea, Arad, Timișoara, Deva, Gherla, Satu Mare, Baia Mare.

Campioni

Competiția, susținută de Prosport, Asociația Cărarea Vieții și Microdesign, s-a desfășurat până la amiază, podiumul fiind ocupat astfel: locul I – echipa de fotbal a deținuților de la Timișoara, secondată de Oradea. Pe locul 3 s-au clasat deținuții fotbaliști de la Deva, iar pe locul 4 – cei de la Gherla. Au primit diplome de participare echipajele de la Satu Mare și Baia Mare.

Foto: Penitenciarul Oradea Foto: Penitenciarul Oradea ©

Au fost premiate și alte echipaje. Astfel, Cupa Fair-play a câștigat-o echipa de la Baia Mare. Cupa „Cel mai bun golgheter” i-a fost acordată deținutului Mărginean Ion, de la Deva, Cupa „Cel mai bun portar” a câștigat-o deținutul Bivol Marian, de la Penitenciarul Oradea, iar Cupa „Cel mai bun jucător” a primit-o Dumitru Petrișor, din Timișoara.

Scopul participării deţinuţilor la astfel de activităţi sportive contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, constituind, în acelaşi timp, un bun prilej de învăţare şi exersare a conduitelor prosociale, a declarat Adina Bârda, purtător de cuvânt la Penitenciarul Oradea.

4_puscarie2_12k Foto: Penitenciarul Oradea ©0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !