Șantiere în centrul orașului și în 2016

De Costel Demian
Reactualizat la:
34Comentarii
Șantiere în centrul orașului și în 2016
Chiar dacă nu au fost finalizate toate lucrările din centrul orașului, anul acesta se vor deschide noi șantiere.

Finalizarea Pieței Unirii, reabilitarea podului Sfântul Ladislau, asfaltarea străzii Independenței, parcarea subterană și piațeta de deasupra ei, amenajarea malului stâng al Crișului Repede dar și a Pieței Ferdinand, construcția unui local pe malul Crișului și transformarea străzii Alecsandri în pietonală, -acestea sunt șantierele din centrul Oradiei.

Din cele patru șantiere, deja deschise, sunt șanse mari ca doar trei să fie finalizate în acest an. Ilie Bolojan a declarat că Piața Unirii va fi finalizată până la primăvară, iar podul Sfântul Ladislau și strada Independenței vor fi deschise simultan, până la vară. Singurul proiect care probabil nu va fi finalizat în acest an este cel al parcării subterane din strada Independenței.

„Trebuie totodată să lucrăm și la piațeta de deasupra parcării subterane. În aceste luni, ianuarie/februarie, trebuie să se pună de acord proiectantul inițial al parcării cu proiectanții piațeței, în sensul de a veni cu planul de amenajare a unei piațete care să conveargă în aceași direcție cu zona centrală și cu proiectul Pieței Unirii. O să prezentăm public proiectul la care se va ajunge. Cert este că trebuie să decidem în acestă primăvară și felul în care va arăta piațeta respectivă. La primăvară vom asfalta strada Independenței și în momentul în care se deschide circulația pe pod se va deschide și circulația pe strada Independenței”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Șantiere noi în Oradea

Pentru acest an, Primăria Oradea își propune să deruleze lucrările de reamenajare a Pieței Ferdinand, a malului stâng al Crișului Repede, dar și a pietonalizării străzii Alecsandri.

alecsandri oradea pietonal Variantă pietonală a străzii Alecsandri ©

„Proiectul pietonal există, este definitivat, mai rămâne de realizat doar înțelegerea cu proprietraii/chiriașii acelor clădiri. Primăria le oferă în acest sens un parteneriat: ei își reabilitează fațadele, iar Primăria se ocupă de realizarea pietonalului, de întocmirea proiectelor și tot ce înseamnă utilități, la fiecare clădire urmând să fie montat un modul de termoficare”, informează municipalitatea orădeană.

”Strada Vasile Alecsandri va fi un exemplu de stradă care se reabilitează cap-coadă”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Tot în acest an municpalitatea își propune să reamenajeze malul stâng al Crișului Repede (de la Primărie până la podul Decebal).

”Vom avea parcarea executată, dar de la Podul Sf. Ladislau pe malul stâng în jos, trecând pe lângă primărie, spațiul nu arată cum trebuie. Malul stâng trebuie să îl reabilităm printr-un parteneriat cu Ministerul Mediului, cu cei de la Apele Române, pentru că ei sunt proprietarii acestor ziduri de susținere. Încercăm să definitivăm acest proiect cu o pistă pietonală și de biciclete, care să treacă pe sub Podul Sf. Ladislau și să continue pe malul stâng până la Podul Decebal”, a completat primarul Ilie Bolojan.

Local pe malul Crișului

budi-bar-oradea-600x400-9 Proiectul localului construit de Lotus Center ©

Totodată, pe malul drept al Crișului va începe construcția unui local. La mijlocul anului 2014, Lotus center a câștigat licitația pentru locul unde funcţiona Budi Bar („La Ţânţarul”).

Tot Lotus Center a început deja construcția unui local plasat pe lângă Podul Dacia, tot pe malul Crişului (fosta priză de apă).

Conform Primăriei, Lotus a oferit cea mai mare redevenţă, de 230 lei/mp/an şi cea mai mare valoare de investiție, adică 2.255.750 lei fără TVA.

 34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor