Şantierele oraşului, profit direct pentru RER

Trimişii constructorilor, faţă cu pretenţiile edililor
Trimişii constructorilor, faţă cu pretenţiile edililor
Constructorii trebuie să plătească spălarea străzilor murdărite de camioanele lor.


Constructorilor care lucrează la proiectele municipalității li s-a pus în vedere că trebuie să ia măsuri pentru menţinerea curăţeniei. Reprezentanţii firmelor care au lucrări în Oradea au avut, săptămâna aceasta, o întâlnire cu conducerea Primăriei. Scopul şedinţei a fost stabilirea măsurilor care să minimizeze deranjul pe care-l produc lucrările. Viceprimarul Mircea Mălan şi directorii Nadia Haş, de la Economic, Cristian Beltechi şi Benyovski Tunde de la AIO, Ioan Găluţ şi Vlad Mariş de la Poliţia Locală şi adjuncţii Aurelia Ţenţ şi Emil Benţan din Direcţia Tehnică s-au întâlnit cu trimişi ai firmelor de pe cele 25 de şantiere deschise, acum, în Oradea.

Transport şi depozitare

Li s-a pus în vedere că transportul molozului trebuie să se facă cu mașini acoperite cu prelată și că depozitarea se poate face doar în locații speciale, autorizate. „Reprezentanții municipalității le-au transmis constructorilor că, având în vedere deranjul produs de șantiere în oraș, aceștia vor trebui să contribuie la curățenia suplimentară care se face în această perioadă, inclusiv la spălarea periodică a străzilor din zonele limitrofe șantierelor, motiv pentru care li s-a solicitat să ia legătura cu Societatea RER Ecologic Service. Mai mult, după finalizarea lucrărilor, constructorii au obligația de a reface spațiile verzi care au fost distruse pe parcursul lucrărilor”, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.

După bani

O altă problemă abordată ţine de fiscalitate. „Reprezentanților firmelor care au sedii secundare în Oradea li s-a adus la cunoștință că dacă au mai mult de cinci angajați și au șantiere deschise pe o perioadă mai mare de șase luni, trebuie să-și declare punct de lucru în Oradea, deoarece 41,75% din impozitul încasat pe salarii la nivelul municipiului revine bugetului local”, precizează Primăria într-un comunicat de presă.

În încheiere, constructorii au fost invitaţi să accelereze ritmul lucrărilor profitând de vremea favorabilă, pentru a nu se ajunge în situaţia neplăcută a asfaltărilor de iarnă, de exemplu.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !