Santierul de pe malul Crisului, in grafic

1Comentariu
Santierul de pe malul Crisului, in grafic
Lucrările din zona străzilor Sovata, Aluminei, Aleea Tuşnadului şi a digului de pe malul drept al Crişului Repede sunt în grafic, anunţă Primăria, printr-un comunicat de presă.

Terenul ocupat până în acest an de garajele şi micile afaceri ale rezidenţilor a căpătat destinaţia de parcări şi terenuri de sport respectiv de recreere, inclusiv în urma unor procese în justiţie.

Municipalitatea a predat firmei Drumuri Bihor amplasamentul Sovata – Aluminei – Aleea Tuşnadului -zona dig mal drept Crişul Repede la sfârşitul lunii martie, după ce a demolat garajele de pe teren.

„În cadrul lucrărilor se realizează reabilitarea sistemului rutier, aleile carosabile noi, spaţii de parcare, trotuare, accese carosabile, spaţii verzi, două terenuri de sport, introducerea utilităţilor de iluminat public respectiv de canalizare pluvială. Lucrările de reamenajare a amplasamentului din zona str. Sovata – Aluminei – Aleea Tuşnadului – zona dig mal drept Crişul Repede sunt în stare avansată, executate aproximativ în proporţie de 60 %”, se arată în comunicatul Primăriei.

Teren de sport

Până în prezent a fost amenajat un teren de sport dotat pentru baschet, handbal şi minifotbal, în suprafaţă de 18×40 m, asfaltat, împrejmuit cu plasă de sârmă şi urmează să fie marcat. Înspre Podul Densusianu urmează să se amenajeze şi al doilea obiectiv similar.

„În dreapta terenului de sport se amenajează 369 de locuri de parcare, realizate din dale traforate (înierbate) şi perforate. Lucrările privind iluminatul public de asemenea au fost realizate în proporţie de 70%, în perioada următoarea urmând să aibă loc şi amenajarea spaţiilor verzi”, mai spune comunicatul.

Lucrarea este executată de Drumuri Bihor, în asociere cu Ritmotech, la valoarea de 2.331.798 lei. Termenul de finalizare este de aproximativ 10 luni din momentul predării amplasamentului.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor