Sântimreu, ultima destinaţie a husarilor

Sântimreu – După 500 de kilometri parcurşi călare prin Transilvania, grupul de husari din Ungaria şi Bihor vor poposi azi în Sântimreu, ultima destinaţie din itinerarul călătoriei. Aceasta este, de altfel, şi localitatea în care a murit prinţul Imre al Ungariei, cel în memoria căruia a fost organizat periplul.

Se preconizează că husarii vor ajunge la faţa locului azi la amiază, în jurul orei 12:00. Începând cu această oră, Sântimreul va fi scena de desfăşurare a fel de fel de spectacole şi evenimente culturale. Printre acestea se numără demonstraţii ale arcaşilor, ale călăreţilor cascadori, o competiţie de călărie, precum şi concerte şi spectacole de dans popular.
Sâmbătă seara, la ora 20:30, va avea loc susţinerea spectacolului „Istvan, a kiraly”, opera rock urmând a fi jucată la Teatrul de vară Kabai. La eveniment şi-a anunţat participarea şi Szili Katalin, preşedintele Parlamentului ungar, care va susţine o cuvântare mâine dimineaţa, alături de Lakatos Peter, deputat în Parlamentul României.

1.000 de ani
Călătoria a pornit din judeţul Covasna la începutul acestei luni şi a fost organizată ca urmare a scurgerii a 1000 de ani de la naşterea prinţului Imre, fiul regelui Istvan al Ungariei. Grupul de husari – din care fac parte călăreţi din Budapesta, Covasna, Harghita, Mureş şi localitatea bihoreană Sâniob – a parcurs întreg traseul doar pe câmpuri şi cărări. Printre organizatorii evenimentului se numără mai multe organizaţii neguvernamentale, precum primarul Sâniobului, Zatyko Istvan, şi parlamentarul ungar Csontos Janos.

Sebastian Kovacs

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !