Sânzienele din Beiuş se pregătesc să îmbrace planeta în Ie

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Sărbătoarea de anul trecut a fost un adevărat succes
Sărbătoarea de anul trecut a fost un adevărat succes - © Foto: Asociaţia Micul Beiuşean
Beiuşencele care anul trecut au marcat Ziua Internaţională a Iei sunt pregătite să repete experienţa de anul trecut.

„Repetam experienta de anul trecut şi în zi de Sânziene pornim, îmbrăcând straiele strămoșilor, la cules de flori înmiresmate. Întâlnirea va avea loc la Clubul Micul Beiușean. Împreună vom porni spre Mizieș să ne bucurăm împreună de magia zilei internaționale a iei”, dă semnalul Ana Florea, liderul Asociaţiei Micul Beiuşean.

Beiuşencele spun că astfel doresc să se înscrie în rândul sânzienele care îmbracă planeta în IE!, un demers al Asociaţiei la Bouse Roumain. Scopul este acela de a celebra IA și cămașa tradițională pe 24 iunie, la sărbătoarea străveche a Sânzienelor și Drăgaicei, când cerurile se deschid și zânele aduc binele pe Pământ.

„Tema anului 2018 este «Intrarea în Basm», ca o poartă către un spațiu al întâmplărilor miraculoase, extraordinare, al ființelor fabuloase din poveștile românești. Basmul ne oferă lecții de viață, rezolvă conflicte, relevă semnificații profunde și ne redescoperă capacitățile de eroine și eroi. La nivel colectiv avem nevoie, mai mult ca oricând, să intrăm în lumea lui magică” e demersul celor de la La Blouse Roumain.

La această manifestare, participanţii culeg plante de leac, poartă coronițe, împodobesc casele, porțile și locurile în care se aflăm cu frumusețea florilor de iunie. Se organizează serbări în aer liber, în natură, care pot începe la apusul Soarelui, pe 23 iunie, odată cu Noaptea de Sânziene. Beiuşencele propun, la rândul lor, o călătorie în căutarea timpului și spațiului sacru.

Foto: Asociaţia Micul Beiuşean Foto: Asociaţia Micul Beiuşean ©0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !