Sapard – un succes

Florian Vesa
Florian Vesa
ORADEA – Nu mai puţin de 6.567 de cereri de finanţare au fost depuse în cadrul programului Sapard. Pentru perioada 2000 – 2006 au fost alocaţi nu mai puţin de 1.521.449.564 euro.

În perioada de derulare au fost încheiate 4.445 de contracte în valoare de 1.363.009.951 euro. Programul Sapard  a fost conceput pentru a sprijini eforturile de aderare la Uniunea Europeană a ţărilor candidate din Europa Centrală şi de Est şi pentru a pregăti participarea acestora la Politica Agricolă Comunitară.

„Scopul principal a fost de a asigura crearea unor produse competitive şi de a se evita efectele negative ce ar fi putut apărea dacă România nu ar fi fost pregătită din punct de vedere economic, instituţional şi legislativ pentru aderare. Uniunea Europeană a alocat ţării noastre, pentru acest program, 1,14 miliarde de euro”, a precizat Florian Vesa, directorul coordonator adjunct al Oficiului Judeţean Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP). Prin programul Sapard s-au putut investi în mediul rural aproximativ 2,2 miliarde de euro.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !