„Săptămâna Educației Globale”, la CN Mihai Eminescu

1Comentariu
„Săptămâna Educației Globale”, la CN Mihai Eminescu
Săptămâna Educației Globale este un eveniment de conștientizare la nivel european, care are loc în fiecare an, în cadrul educației formale și non-formale.

Scopul Săptămânii Educației Globale este de a încuraja profesorii și elevii să exploreze activitățile educaționale pentru cetățenia global. Tema din acest an, este una de mare actualitate: ”Schimbările climatice”. În acest context, Clubul de Dezbateri al Colegului Național “Mihai Eminescu” a organizat, în colaborare cu elevi ai clasei a XII-a C ai aceluiași liceu, o dezbatere pe tema “Încălzirea globală este o problemă reală sau un construct social-politic?”. Juriul a fost format din prof. Ioan Cadar, director adjunct, prof. Elvira Groza, coordonatoarea clubului de dezbateri și prof. Oana Rapotan.

După câteva zile de pregătiri, de partea guvernului au fost Soltănel Ruxandra, Bara Maria și Zaha Diana, care au venit pe rând cu argumente acoperind diferite aspecte: cel științific: “Perturbarea unui ciclu fundamental”, cel social: “Impactul încălzirii globale asupra calității vieții”, cel filosofic: “Motivul pentru care ne punem această întrebare”. În echipa adversă, opoziția a fost formată din Gireadă Rareș, Dobai Horia și Mezei Melissa, de asemenea bine pregătiți cu discursuri referitoare la efectele psihologice, schimbările climatice din trecut și nu în ultimul rând, aspectele religioase.

La finalul meciului, publicul, dar și juriul, au ascultat câte un discurs sumativ, din partea fiecărei echipe, pentru a concluziona argumentele aduse de fiecare și în dorința de a convinge până la urma jurații. După prezentarea și contracararea fiecărui discurs, echipa considerată câștigătoare, a fost guvernul.

Această dezbatere a fost un bun prilej pentru a aduce în atenția elevilor importanța protejării mediului precum și conștientizarea problemelor și a impactului pe care oamenii îl au asupra planetei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor