Săptămâna Erasmus lansată la Universitate Oradea

ORADEA – Biroul Life Long Learning din cadrul Universităţii din Oradea a lansat azi manifestările dedidacte „Săptămânii Erasmus” dedicată promovării programului de burse cu schimb de studenţi.

„În fiecare semestru organizăm o săptămână pentru ca studenţii care vin la Universitate Oradea prin Erasmus să aibă posibilitatea de a socializa cu cei ai Universitate Oradea”, informează Cristina Scobiola, şefa Biroului Life Long Learnig.

Acţiunile concrete dedicate Săptămânii Erasmus vor debuta mâine cu o promovare a burselor în rândul studenţilor prin distribuirea de pliante şi broşuri, iar după amiază va fi organizat un tur al celor mai importante puncte de atracţie turistică ale oraşului. Pentru miercuri au fost pregătite o serie de prezentări a universităţilor partenere ale Universitate Oradea unde pot fi efectuate stagii Erasmus.

Experienţă frumoasă

Beneficiarii burselor Erasmus sunt studenţi cu medii mai mari de opt, care cunosc o limbă de circulaţie internaţională şi nu sut în anul I de studiu. Cei care sunt aleşi pentru un stagiu în străinătate au la dispoziţie o largă gamă de universităţi partenere unde să studieze. Conform reprezentanţilor Universităţii există aproximativ 300 de instituţii partenere din străinătate, din ţări precum Italia, Spania, Franţa, Portugalia, Scoţia, Ungaria şi Polonia.

La acest moment Universitatea din Orade are 127 studenţi plecaţi cu burse Erasmus şi aproximativ 50 de studenţi străini. „Îmi place mult aici, îmi plac şi oamenii şi oraşul şi este o experienţă frumoasă. La universitatea de unde vin se pune accent pe teoretic, iar aici se studiază mult şi practic”, explică Monica Alvarez, studentă a Universităţii din Vigo, Spania.

Valentin Teuca

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !