Săptămâna europeană a SSM la Oradea

De Simona Drimbău
Prezidiul conferinţei
Prezidiul conferinţei
Inspectori de muncă din judeţele limitrofe se întâlnesc zile acestea la Oradea pentru a dezbate pe tema sănătăţii şi securităţii în muncă (SSM).

Inspecţia Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor şi Universitatea Oradea au organizat în data de 22.10.2019, la sala de conferinţe din incinta Cetăţii Oradea, cu ocazia „Săptămânii europene a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă”, simpozionul tehnico – ştiinţific „Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanţelor periculoase”, din cadrul campaniei europene „Prevenirea riscurilor generate de substanţe periculoase”.

Participare numeroasă la eveniment

Evenimentul face parte dintr-o serie largă, organizată la nivelul Uniunii Europene, care îşi propune să crească gradul de conştientizare cu privire la riscurile prezentate de substanţele periculoase la locul de muncă, precum şi să promoveze o cultură a prevenirii riscurilor.

Locuri de muncă sănătoase

„Săptămâna europeană” este un eveniment organizat începând din anul 2000 în luna octombrie a fiecărui an de către Agenţia Europeană de Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA), cu sediul în Bilbao, Spania, organizaţie a cărei obiectiv este îmbunătăţirea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor la locul de muncă prin stimularea schimbului de informaţii tehnice, ştiinţifice şi economice.

Pentru realizarea acestui deziderat este necesară implicarea tuturor factorilor interesaţi, evidenţiindu-se atât importanţa aptitudinilor de conducere şi gestionare, cât şi importanţa participării lucrătorilor pentru creşterea siguranţei la locul de muncă.

La lucrările simpozionului au participat reprezentanţii Inspecţiei Muncii, Universităţii Oradea, a inspectoratelor teritoriale de muncă Alba, Arad, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Gorj, Maramureş, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea şi Bihor, reprezentanţi ai unor companii şi instituţii din judeţele amintite mai sus şi de asemenea invitaţi din administraţia publică judeţeană, locală, mediul privat, servicii interne şi externe de prevenire şi protecţie.

Cu această ocazie s-a lansat volumul de lucrări „Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanţelor periculoase”, realizat în colaborare de către Inspecţia Muncii, ITM Bihor şi Universitatea Oradea. Câteva din lucrările cuprinse în volumul menţionat anterior au fost prezentate participanţilor în cadrul simpozionului.

Campania europeană pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase prin managementul substanţelor periculoase, care se desfăşoară în anii 2018 şi 2019, se concentrează asupra substanţelor periculoase, având drept scop creşterea gradului de conştientizare privind riscurile generate de substanţele periculoase şi promovarea unei culturi a prevenirii la locurile de muncă din întreaga Uniune Europeană, prin prezentarea de lucrări tehnico – ştiinţifice în cadrul simpozioanelor care se desfăşoară în ţara noastră în judeţele Bihor, Brăila, Covasna şi Hunedoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !