„Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane” și în Bihor

De Alexandru Guiaș
2Comentarii
„Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane” și în Bihor
© Campanie împotriva traficului de persoane
Sub sloganul „Traficul de persoane poate fi prevenit!”, specialiştii ANITP Oradea vor participa în perioada 17-23 octombrie la întâlniri directe cu reprezentanţii unor instituţii şi organizaţii care activează în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, cu tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, cât şi cu reprezentanţi ai publicului larg.

Cu acest prilej Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane implementează campania naţională „Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”, ce constă într-o serie de evenimente dedicate marcării zilei de 18 Octombrie – Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

…și online

În acest context, la nivelul Centrului Regional Oradea se vor desfăşura activităţi de informare şi prevenire în centrele DGASPC Bihor: Centrul de Plasament nr. 2 din Oradea – la „Casa Noastră”, „Steaua Norocoasă”; Centrul de Plasament Oradea; Casa „Frankfurt”; Casa „Dacia”; Centrul rezidenţial de asistenţă şi reintegrare socială pentru persoane fără adăpost.

De asemenea vor mai fi activităţi și în şcoli: Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Oradea; Liceul Tehnologic Sanitar din Oradea; Liceul cu program Sportiv din Oradea; Şcoala din Sântandrei; Şcoala din Lăzăreni; Liceul din Tinca; Şcoala privată din cartierul rromilor din Tinca; Şcoala din Hidişelul de Sus; Şcoala din Girişul de Criş. În aceiași săptămână, 17- 23 octombrie, vor avea loc şi două campanii online pe Facebook „Află mai multe- protejează-te!” şi „Nu închide ochii!” iniţiate de Fundaţia „People to people” din Oradea, partener în cadrul proiectului.

Toate aceste activităţi se vor derula cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor- Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, DGASPC Bihor, Fundaţia Lampas Oradea şi Fundaţia „People to people” Oradea. ANITP a anunțat și rezultatele campaniei online de informare şi sensibilizare cu privire la victimele traficului de minori în vederea exploatării prin muncă „Mânuţe fericite, NU mânuţe chinuite!”, derulată în parteneriat cu Asociaţia „Telefonul Copilului” (ATC), în perioada 16 iunie – 16 septembrie. Titularii celor mai creative comentarii au primit: diplome de merit, diplome onorifice şi mesaje personalizate de mulțumire.

Mesajele campaniei au fost afişate de peste 160.000 de ori, în conturile a peste 86.000 de persoane, implicând activ peste 4.000 de utilizatori. Acestea au atras peste 1.600 de aprecieri, 1.030 de distribuiri şi 85 de comentarii.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor