Săptămâna Națională a Bibliotecilor

De Camelia Busu
Săptămâna Națională a Bibliotecilor
În aceste zile se celebrează rolul şi importanţa bibliotecilor la nivel naţional.

Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai” Bihor organizează, în perioada 21-26 aprilie, o serie de activităţi în cadrul Săptămânii Naționale a Bibliotecilor. Intervalul dedicat celebrării rolului și importanței bibliotecilor la nivel național culminează cu Ziua Națională a Bibliotecarului, serbată în mod tradițional la 23 aprilie, când se mai aniversează şi Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, recunoscută, la nivel internațional, de către UNESCO, ca fiind ziua promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor.

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, în cadrul proiectului “Universitatea altfel, 100 în 1” au avut loc expoziţia de carte dedicată Marii Uniri din 1918, şezătoarea Coasem ie (atelier de cusut), ora de poveste pentru copii (poveşti despre Unire), concertul simfonic dedicat Unirii (dirijor prof. Nagy Viola şi prof. Anita Laura Lupşe, Liceul de Arte Oradea) şi atelierul de origami pentru copii.

În Piaţa Rogerius – Biblioteca în mulţime – De la lume adunate şi iarăşi la lume date a avut loc întâlnirea bibliotecarilor cu orădenii şi s-a făcut donaţie de carte. În Orăşelul copiilor a avut loc un program pentru copii, Ceata lui Piţigoi.
Astăzi, de Ziua naţională a bibliotecarului şi Ziua internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor, un grup de bibliotecari de la Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai” Bihor participă în judeţul Sălaj la Caravana unirii.

Mâine, 24 aprilie, de la ora 17:30, în Mediateca Bibliotecii vor avea loc în cadrul Clubului de lectură Synesthesia, discuţii pe baza romanului Tabloul pierdut, de Jonathan Harr. Miercuri, 25 aprilie, de la ora 14:00, la Ludoteca Bibliotecii va avea loc clubul de lectură pentru elevi din clasele primare – ediţia în limba română, de la ora 17:00, la Filiala Dacia a Bibliotecii (Bv. Dacia, nr. 106, bl. AN 5) în cadrul Clubului AS va fi invitat actorul Emil Sauciuc. De asemnea, în Amfiteatrul Bibliotecii, de la ora 17:30, va avea loc seminarul Mâncare sănătoasă pentru copii sănătoşi – atelier gratuit de nutriţie destinat părinţilor, susţinut de Amelia Şelariu, nutriţionist dietetician.

Joi, în ultima zi a Săptămânii Naționale a Bibliotecilor, de la ora 14:00, la Centrul de informare comunitară – Code Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice (grup ţintă – elevi cu vârste cuprinse între 10-14 ani), iar de la ora 18:00, în Amfiteatrul Bibliotecii va avea loc lansarea cărţii Aurorei Dumitrescu, „Cagliostro”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !