Saptamana psihologiei comunitare

De Otilia Șandor
Orădenii, provocaţi de psihologi
Orădenii, provocaţi de psihologi
Din 24 până în 28 septembrie a.c., Asociația Română de Psihologie Comunitară (ARPC) va derula o serie de acțiuni de voluntariat în cadrul Săptămânii psihologiei comunitare.

Amalia Hodişan, de la Biroul media al ARPC Bihor informează că acţiunile vor fi structurate în patru părţi mari, diferite de la o zi la alta.

„O zi cu psihologul” va fi o acţiune similară cu cea organizată anul trecut la Oradea şi are ca scop „ informarea corectă a persoanelor cu privire la competențele unui psiholog, la domeniile aplicative ale psihologiei, la beneficiile pe care psihologia le poate aduce în direcția creșterii calității vieții individului și comunității”, informează psihologul Hodişan. În plus, se doreşte ca prin această activitate să se consolideze prestigiul psihologului și al psihologiei în comunitatea orădeană.

A doua zi va fi „Ziua siguranţei rutiere”, când psihologii vor atrage atenţia asupra importanţei responsabilizării şoferilor cu privire la impactul emoțiilor negative disfuncționale asupra activității de conducere auto. Psihologii spun că pentru sporirea siguranţei rutiere se impune şi responsabilizarea factorilor implicați în procesul de formare a şoferilor în ceea ce privește creșterea eficienței acestui proces.

În a treia zi, psihologii vor dezbate probleme legate de integrarea socio-profesională a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile, cu diverse dizabilităţi şi psihopatologii. Cu această ocazie, psihologii vor încerca să informeze și sensibilizeze comunitatea, dar şi patroni de firme şi instituţii despre angajarea persoanelor cu diverse dizabilități și probleme de sănătate psihică. Tot în cadrul acestei acţiuni psihologii comunitari îi vor informa şi orienta profesional persoanele cu o astfel de problematică cu scopul de a le facilita accesul pe piața muncii.

În a patra zi, psihologii vor promova stilul de viaţă echilibrat. Cei interesaţi vor fi informaţi despre dezvoltarea capacității de autocunoaștere, cunoaștere, despre stimularea unui stil de gandire rațional pe principiul cauză-efect, dar şi despre dezvoltarea abilităților de autoanaliză şi a abilităților de parenting.

Informaţii despre această acţiune se pot afla şi de pe site-ul ARPC: arpc_com@yahoo.com.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !