Săptămâna siguranţei rutiere la ora bilanţului

1Comentariu
ORADEA – În „Săptămână mondială a siguranţei rutiere”, desfăşurată între 23 şi 29 aprilie, şi susţinută în judeţul nostru de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor în colaborare cu Automobil Clubul Român-Bihor, pe drumurile bihorene s-au înregistrat două accidente grave, soldate cu un mort şi un rănit grav.

„Trăgând linie, observăm că în Bihor s-au produs două accidente grave, soldate cu un mort şi un rănit în săptămâna dedicată la nivel mondial siguranţei rutiere. Nu este rău, dar puteam avea şi rezultate mai bune.

Am credinţa că eforturile depuse de noi toţi pentru prevenirea accidentelor rutiere vor da roade şi se vor concretiza prin reducerea numărului acestora şi a persoanelor victimizate în astfel de accidente”, spune comisarul şef Dorin Sava, şeful SPR Bihor.

„Săptămâna trecută am desfăşurat o serie de acţiuni de informare a cetăţenilor, cu scopul de a creşte gradul siguranţei rutiere în rândul tuturor participanţilor la trafic şi de a reduce astfel numărul accidentelor rutiere. La sediul ACR am inaugurat şi primul laborator de educaţie rutieră, deschis tuturor celor care doresc să se informeze despre normele rutiere”, spune subcomisarul Ioana Indrieş, şefa Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Bihor.

Săptămâna trecută poliţiştii împreună cu reprezentanţii ACR Bihor au împărţit peste 10.000 de pliante cu recomandări cetăţenilor. De asemenea, ei s-au întâlnit cu elevii claselor a XI-a şi a XII-a de la câteva licee din Oradea, iar pentru elevii din ciclul gimnazial au organizat câteva concursuri de educaţie rutieră.

„În săptămâna mondială dedicată siguranţei rutiere am încercat să le transmit oamenilor mesaje simple, de genul «Gândiţi înainte de a conduce». Sper ca cel puţin o parte din mesajele noastre să îi fi mişcat pe oameni şi împreună să punem umărul la sporirea siguranţei în trafic”, explică Leontin Vidican, directorul ACR Bihor.

„Pentru că fără măsuri coercitive nu am avea ordine pe drumurile publice şi săptămâna trecută poliţiştii Serviciului Rutier au fost prezenţi în trafic. Astfel, în perioada 23 – 29 aprilie au fost aplicate 1393 de sancţiuni, dintre care 521 au fost pentru încălcarea vitezei legale.

De asemenea, au fost aplicate peste 120 de amenzi pentru nefolosirea luminilor pe timp de zi pe drumurile naţionale şi europene. Au mai fost reţinute şi 59 de permise de conducere”, spune subcomisarul Claudiu Ciuclea, ofiţer în cadrul SPR Bihor.

Ovidiu Morcan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor