Sarabanda şantierelor orădene

3Comentarii
Circulaţia pe Şoseaua de Centură între Selgros şi Metro va fi oprită sâmbătă, pentru a fi turnat asfaltul în intersecţia cu Clujului
Circulaţia pe Şoseaua de Centură între Selgros şi Metro va fi oprită sâmbătă, pentru a fi turnat asfaltul în intersecţia cu Clujului
Primarul Ilie Bolojan a anunţat ieri faptul că lucrările de pe Calea Clujului vor fi finalizate săptămâna viitoare. De asemenea, sâmbătă va fi turnat stratul de uzură al asfaltului şi peste intersecţia străzii Ogorului cu Clujului (lângă Metro). Imagini lucrări   Sarabanda santierelor oradene 06.08.2009 II

Această intersecţie tocmai a fost lărgită de către municipalitate, pentru ca cei ce vin dinspre Ogorului şi virează la dreapta, în direcţia Cluj, să poată executa manevra fără emoţii.  

Circulaţie blocată

„Întrucât lucrările au ajuns într-un stadiu final, urmează să asfaltăm cu un strat de uzură intersecţia dintre strada Ogorului şi Calea Clujului, în zona unde intersecţia a fost lăţită cu suprafaţă de teren achiziţionată de Primărie. Având în vedere faptul că stratul final necesită o turnare continuă, am convenit împreună cu Poliţia ca sâmbătă să fie blocată circulaţia pe strada Ogorului pentru câteva ore, astfel încât să putem finaliza asfaltarea acestei porţiuni. Ne cerem scuze tuturor celor care vor fi afectaţi din cauza acestui blocaj, dar dacă condiţiile meteo vor permite vom finaliza lucrările până luni”, a arătat primarul.

Lucrările pe Calea Clujului, inclusiv la intersecţia cu Ogorului, sunt efectuate de către Drumuri Orăşeneşti, fiind finanţate de Primărie.

Ogorului, în şantier

De asemenea, Bolojan a anunţat şi începerea lucrărilor pe Şoseaua de Centură, pe Ogorului, între Selgros-Praktiker şi CET II. Tronsonul avut în vedere are o lungime de 2,6 kilometri. Aici, lucrările vor fi executate de Selina.

Finanţarea va fi asigurată de către Ministerul Transporturilor, cu cofinanţarea Primăriei Oradea. Potrivit lui Bolojan, municipalitatea orădeană va fi în stare să cofinanţeze lucrarea, prin tragerea din împrumutul contractat cu BRD, ce se ridică la 15 milioane de euro, a unui avans de 30% din valoarea creditului. Va fi realizată canalizarea pluvială, vor fi patru subtraversări, reţelele de joasă şi de înaltă tensiune din faţa CET II vor fi mutate, drumul urmând a fi lărgit la patru benzi. Totuşi, pentru acest an primarul s-ar mulţumi şi cu doar două benzi reabilitate până în decembrie, la nivelul stratului de anrobat.

Plăcile de beton existente vor fi păstrate în mare măsură, pe o lungime de 1,8 km, acestea constituindu-se ca bază pentru viitorul drum, ce va fi mai înalt cu 60-70 cm faţă de cel de azi. Fiind instabile, plăcile nu vor fi păstrate în forma actuală, deoarece ar putea afecta reabilitarea avută în vedere. Ele vor fi zdrobite.

Călin Corpaş

Deviere pe un drum nou3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor