Saraci, dar muncitori si familisti

Doar 1% dintre români apreciazã cã pot sã-si permitã orice cu veniturile pe care le obtin, în timp ce 38% spun cã veniturile actuale ale gospodãriei nu le ajung nici pentru strictul necesar.

Potrivit „Barometrului de Opinie Publicã” realizat de Fundatia pentru o Societate Deschisã si citat de Hotnews, 36% dintre români sunt de pãrere cã veniturile actuale le ajung doar pentru strictul necesar. Conform sondajului, românii sunt multumiti în procent destul de mare de locurile de muncã pe care le au si de familie. Nemultumirea vine de la salarii si sãnãtate

42% dintre intervievati nu sunt prea multumiti de banii pe care îi au, iar 32% nu sunt deloc multumiti. 23% dintre repondenti sunt destul de multumiti de câstig, iar 3% foarte multumiti.

„Sã trãiti bine!”

7% dintre români cred cã viata oamenilor din România este mai bunã decât anul trecut, în timp ce 37% sunt de pãrere cã este aproximativ la fel. 33% au rãspuns cã viata românilor este mai proastã, iar 7% mult mai proastã. 16% dintre cei intervievati nu au vrut sã rãspundã sau nu au stiut.

La întrebarea „Cum credeti cã veti trãi peste un an?”, rãspunsurile sunt destul de optimiste. Doar 18% dintre repondenti cred cã o vor duce mai prost si 3% mult mai prost. 31% cred cã vor trãi mai bine, iar 3% mult mai bine, în timp ce 14% nu au stiut sau nu au vrut sã rãspundã.

Tot legat de viitor, întrebati de directia în care merg lucrurile în tara noastrã , 47% spun cã directia este gresitã si doar 43% cã directia este bunã. Restul de 10% nu stiu sau nu au vrut sã-si exprime pãrerea.

Dan Birta