Săracii se ţin de furtişaguri

8Comentarii
ORADEA- Cererile depuse pentru obţinerea diverselor facilităţi nu reflectă real nivelul sărăciei orădenilor. O verificare recentă a actelor depuse de solicitanţii de abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun şi a celor pentru ajutorul termic de iarna trecută a scos la iveală falsuri de ordinul sutelor, susţine Adina Madar, director interimar al Administraţiei Sociale Comunitare Oradea (ASCO).

„În ultimele două luni am făcut verificări ale declaraţiilor depuse în iarna 2006 – 2007 şi am ajuns la constatări nu foarte pozitive”, spune directoarea.

„Pentru 427 de solicitanţi a fost revocată decizia de acordare a subvenţiilor pentru că au declarat venituri mai mici sau număr de persoane în familie mai mare, pentru a se încadra în limitele legii, rezultând astfel declaraţii false. Pentru 1.618 dintre solicitanţi s-a decis diminuarea ajutoarelor iar pentru 2.024 de cereri s-au constatat nedeclararea reală a veniturilor, nefiind puse în declaraţii toate sursele de bani”, zice Adina Madar, precizând că, la nivelul Oradiei, au primit ajutoare termice 26.500 de solicitanţi.

Nici cei care au cerut legitimaţii de transport gratuite nu sunt toţi cu în regulă. Dintre cei 40.000 de beneficiari, ASCO a descoperit că 212 şi-au modifcat domiciliul pe Oradea, pentru a beneficia de transport gratuit iar pentru alţi 22 a fost sistată pensia din diverse motive. „Cu OTL-nu sunt sume foarte mari care au fost pierdute, dar sunt bani publici. Îi identificăm şi încercăm să recuperam sumele de la dânşii”, zice directoarea.

Cristina Ghilea8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor