Sarbatoare inchinata Luceafarului

Sarbatoare inchinata Luceafarului
Elevii de la Liceul German au sărbătorit, în avans, 161 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Poetul Mihai Eminescu a fost sărbătorit, joi, la Liceul Teoretic German „Fridrich Schiller” din Oradea. Inegalabilul poet a fost omagiat prin versuri şi cântec. Sărbătoarea a debutat cu prezentarea vieţii şi activităţii „Luceafărului poeziei româneşti”.

A urmat apoi o poveste de iubire, inspirată din „Luceafărul” şi prezentată de elevii clasei a VIII-a C, coordonaţi de profesoara Adina Păşcuţă. De asemenea, sub coordonarea profesorului Alin Arendaş, eleva Rob Vivien şi colegii ei din clasa a VIII-a C au oferit câteva momente muzicale în limba română şi în limba germană.

Sub genericul „In memoriam…”, elevii din clasa a VIII- a A şi cei din clasa a XI-a A, îndrumaţi de profesoarele Adina Veteşi şi Codruţa Ignat, au recitat poezii din creaţia nemuritorului poet.

După trecerea în revistă a expoziţiei de carte, organizată de bibliotecara Mariana Trofin, în colaborare cu bibliotecara Simona Şaitoş, de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, elevii din clasa a VI-a B, coordonaţi de profesoara Liana Teaha, au pregătit un montaj literar – Marin Sorecu – Mihai Eminescu, intitulat „Trebuiau să poarte un nume…”. Fundalul muzical a fost asigurat de elevul Mario Botiş (la vioară).

Activitatea a fost organizată de directoarea instituţiei de învăţământ, Adriana Bunea, şi profesoarele Liana Teaha şi Mariana Trofin.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !