Sărbătoare la „Ştiinţe Economice”

Sărbătoare la „Ştiinţe Economice”
Facultatea de Ştiinţe Economice s-a aflat ieri la ceas aniversar. Cadre univesitare din ţară şi străinătate (Spania, Germania şi Ungaria) au participat la sesiunea jubiliară, ocazionată de împlinirea a 15 ani de învăţământ economic superior orădean.

Tema sesiunii a fost „Integrarea europeană – noi provocări pentru economia României”. Deschiderea festivă s-a făcut în Aula Magna a Universităţii Oradea, cuvântul de deschidere aparţinându-i decanului prof. univ. Anca Dodescu. „Ne îndreptăm privirea spre viitor şi încercăm să arătăm comunităţii locale rolul pe care ni l-am asumat, acela de promotori ai economiei”, a precizat aceasta. Invitaţi de onoare


Printre invitaţii de onoare s-au aflat primarul Petru Filip şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ştefan Seremi. „Această simbioză a maeştrilor economici care predau la Facultatea de Ştiinţe Economice, indiferent din ce parte a ţării au venit, a ajutat foarte mult la dezvoltarea facultăţii”. Printre invitaţi s-a aflat şi Ioan Erhan, vicepreşedintele Asociaţiei Economice din România şi directorul Grupului de Presă „Economicul”.

Acesta a felicitat cadrele universitare orădene pentru activitatea pe care o desfăşoară, menţionând că Universitatea Oradea este una dintre cele mai recunoscute din ţară.

Proiecte şi seminarii


Sesiunea jubiliară a continuat cu deschiderea oficială a lucrărilor şi acordarea de distincţii actualilor şi foştilor profesori care au contribuit la dezvoltarea facultăţii. A fost inaugurat standul de carte al Editurii Economica, unde a avut loc şi o expoziţie. A urmat diseminarea proiectului „Parteneriat pentru dezvoltare”, având ca finalitate Planul de Dezvoltare a Judeţului Bihor în perioda 2007 – 2013, coordonat de Consiliul Judeţean.

În urma acestuia s-a desfăşurat o masă rotundă în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Bihor şi s-a inaugurat laboratorul de limbi străine.
Sambata, economiştii continuă prezentarea lucrărilor pe secţiuni, urmând ca manifestarea să se finalizeze cu o excursie la Stâna de Vale.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !