Sărbătoare pentru asistenţii sociali

Sărbătoare pentru asistenţii sociali
ORADEA – Ziua mondială a asistenţei sociale a fost sărbătorită marti pentru prima oară şi a reunit, pe plan local, reprezentanţi ai tuturor instituţiilor şi organizaţiilor implicate în domeniul social.

Reprezentanţii ONG-urilor din Bihor s-au adunat în sala de conferinţe a Centrului Cultural Posticum pentru a onora, alături de studenţii ce urmează a le călca pe urme, prima zi dedicată oficial asistenţei sociale. „Tema întâlnirii de astăzi este asistenţa socială, pentru o lume mai bună. Ziua aceasta evidenţiază faptul că profesiile din domeniul social aduc un bine societăţii. Aceste meserii nu necesită doar compasiune, ci şi alte abilităţi.

Pentru că vocile celor marginalizaţi nu sunt auzite, rolul nostru este influenţarea politicilor publice”, a declarat Tina Daragiu, director executiv al fundaţiei Ruhama. Reprezentanţii instituţiilor şi ONG-urilor din domeniul social şi-au prezentat activitatea, împărtăşindu-le celor prezenţi atât realizările de până acum, cât şi perspectivele.

72 ore de voluntariat

Prezentă la întâlnire, viceprimăriţa Biro Rozalia a lansat o invitaţie deosebită către cei prezenţi: organizarea unei activităţi de 72 de ore de voluntariat în domeniul asistenţei sociale, după un model preluat de la alte ţări. „Ziua mondială a asistenţei sociale ar trebui să constituie un punct de pornire în sprijinirea celor care au nevoie de asistenţă socială”, a spus Biro Rozalia.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !