Sărbătoare scrisă cu litere mari

Sărbătoare scrisă cu litere mari
Galeria „Euro Foto Art” din Oradea a împlinit douăzeci de ani de existenţă.

Cunoscuta galerie oradeana a devenit de-a lungul anilor un reper pentru iubitorii artei fotografice. În cele două decenii de existenţă ea a oferit aproape 400 de expoziţii de excepţie.

Ideea înfiinţării galeriei a aparţinut artistului fotograf orădean Stefan Toth. Aceasta a purtat la început numele de Clubul Fotografic „Nufărul”, devenind apoi Galeria „Foto Art”, iar din anul 2009, poartă numele de Galeria „Euro Foto Art”. Galeria a funcţionat la început la parterul Hotelului Atlantic, apoi s-a mutat pe strada Moscovei, iar din 2009 sediul este situat în Piaţa 1 Decembrie, nr. 12.

Bilanţ

„În cele două decenii de existenţă, în Galeria orădeană au fost vernisate 394 de expoziţii, în cadrul cărora am prezentat gratuit publicului orădean peste 35.000 de lucrări fotografice.

La ora bilanţului putem aprecia că în spatele acestor ani au fost sute de ore de muncă, pe care am realizat-o împreună cu o echipă minunată. În această galerie au fost organizate programe expoziţionale unicate, iar aici şi-au expus lucrările artişti din România, Europa, dar şi de pe alte continente. Este de apreciat faptul că la multe dintre aceste vernisaje au fost prezenţi demnitarii orădeni şi bihoreni, dar şi unii ambasadori sau ataşaţi culturali acreditaţi din România, Africa de Sud, China, India, Peru sau Ucraina. Nivelul celor aproape 400 de vernisaje a fost ridicat şi de artiştii Cvartetului de coarde «Varadinum». O contribuţie deosebită la reuşita vernisajelor a adus-o criticul de artă Ramona Novicov. Afişele care anunţau expoziţiile au fost concepute şi redactate de artistul fotograf Claudiu Szabo şi realizate de artistul fotograf Ovidiu D. Pop”, a declarat Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”.

Aniversarea celor două decenii de existenţă a Galeriei „Euro Foto Art” din Oradea s-a bucurat de prezenţa viceprimarului Rozalia Biro şi a consilierului judeţean Szabo Odon. Szabo Odon i-a oferit artistului Ştefan Toth şi Clubului fondat de acesta o diplomă de excelenţă din partea Consiliului Judeţean Bihor, iar Biro Rozalia i-a înmânat o diplomă de merit şi una de excelenţă din partea Ministerului Culturii pentru întreaga activitate. Tot ieri a fost lansat şi un catalog în care au fost prezentate cele mai importante activităţi realizate în cei 20 de ani de existenţă a galeriei.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !