Sarbatoarea DKMT a inceput cu dansuri si a continuat cu premii

De Delia S. Barbu
Întâlnirea a început în acordurile Ansamblului profesionist de cântece şi dansuri Banatul
Întâlnirea a început în acordurile Ansamblului profesionist de cântece şi dansuri Banatul
Împlinirea a 15 ani de existenţă a Cooperării Regionale Dunăre-Criş-Mureş-Tisa a fost motiv de sărbătoare, miercuri, la Consiliul Judeţean Timiş. Reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, ai Serbiei şi Ungariei, dar şi ai consulatelor acestor ţări au participat la eveniment.

Întâlnirea a început în acordurile Ansamblului profesionist de cântece şi dansuri Banatul, după care au fost acordate premiile de excelenţă ale DKMT celor mai bune proiecte. Este vorba despre proiectul de telemedicină Vârşeţ-Reşiţa (1.150.000 mii de euro au fost obţinuţi prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia de către Spitalul din Vârşeţ şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, pentru dezvoltarea relaţiilor de cooperare transfrontalieră în domeniul sănătăţii, pentru dezvoltarea telediagnosticului şi a telemedicinei în instituţiile sanitare din regiunea de frontieră.

Iniţiatorul proiectului este dr. Ion Sfera, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului din Vârşeţ, având ca parteneri Centrul de Sănătate din Zitiste şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, condus de dr. Dumitru Secăşan, director, împreună cu echipele celor trei unităţi sanitare), proiectul de radioterapie Szeged – Timişoara (Clinica de Radioterapie Szent-Györgyi Albert a Universităţii din Szeged şi Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara au realizat un proiect în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013 intitulat „Dezvoltare complementară a terapiilor radiante la Clinica de Oncoterapie al Universităţii de Ştiinţe din Szeged şi Spitalul Clinic Municipal Timişoara – O şansă comună” în valoare de 275 milioane de euro), proiectul de cercetare Szeged – Arad (proiectul intitulat „Newborn screening and genetic analysis of rare diseases: development of Euro-regional infrastructure and cooperation”, cu un buget de 1 933 810,21 € realizat de Universitatea de Ştiinţe din Szeged în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Louis Ţurcanu”, Clinica III, Pediatrie şi Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad) şi proiectul Protecţie împotriva catastrofelor Bacs-Kiskun – Voivodina (Proiectul intitulat „Hailnet” Feasibility study of joint Hungarian-Serbian hail suppression network cu un buget de116.365 EUR a fost realizat de către Autoguvernarea Judeţului Bács-Kiskun în parteneriat cu Serviciul de Hidrometeorologie şi cu Asociaţia Agricultorilor din Voivodina prin programul de cooperare transfrontalieră Ungaria-Serbia).

Pe ordinea de zi s-a aflat şi prezentarea Proiectului de dezvoltare ale celor trei companii naţionale de căi ferate privind reţeaua de căi ferate care trec prin Euroregiunea DKMT. “Încercăm să impulsionăm posibilitatea finanţării proiectului, dar şi colaborarea între instituţiile cu responsabilităţi în domeniu, din cele trei ţări, România, Serbia şi Ungaria.

De aceea, le-am convocat: pentru ca lucrurile să mergă mai rapid”, a spus Titu Bojin, preşedintele în exerciţiu al DKMT despre proiectul privind căile ferate. Una dintre temele importante rămase în discuţiia specialiştilor DKMT este cea privind Strategia de dezvoltare a DKMT în perioada 2014-2020.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !