Sărbătoarea Florilor opreşte tirurile în vamă

5Comentarii
Sărbătoarea Florilor opreşte tirurile în vamă
Dat fiind că miercuri (20 august), în Ungaria „SĂRBĂTOAREA FLORILOR” este zi liberă, autorităţile de frontieră maghiare anunţă că circulaţia automarfarelor va fi întreruptă de marţi (19 august) ora 23.00 până miercuri la ora 23.00.

Această restricţie de circulaţie se aplică în conformitate cu prevederile legale privind restricţiile de circulaţie pentru automarfare în Ungaria în anul 2008 pe teritoriul maghiar.

Pentru a preîntâmpina creşterea timpilor mari de aşteptare la traficul de călători şi de marfă, în special, la autocamioane, conducerea DPF Oradea a luat măsuri pentru realizarea unui control de frontieră eficient şi fluent, care constau în:

· măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, pe sensul de intrare/ieşire în (din) România;

· suplimentarea numărului arterelor de control din Punctele de Frontieră, dacă va fi cazul, pe sensurile unde se vor înregistra valori mari de trafic;

· constituirea unei rezerve de personal, la nivelul fiecărui Punct de Frontieră în parte, care va fi pregătită să acţioneze în cazul în care situaţia o va impune;

· optimizarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, cu Poliţia Comunitară, precum şi cu administraţia publică locală pentru luarea in comun de măsuri privind păstrarea ordinii si liniştii publice pe coloana de automarfare, la ieşirea din România;

· constituirea unor patrule mobile, care vor executa misiuni pe coloana de automarfare la ieşirea din România în vederea păstrării ordinii şi liniştii publice şi prevenirea unor încălcări ale acestora.

Recomandari

De asemenea, în vederea evitării aglomerărilor ce pot apărea din cauza suprasolicitării, din punct de vedere al tranzitului a principalelor puncte de trecere de la frontiera cu Ungaria, Direcţia Poliţiei de Frontieră Oradea, prin ofiţerul de presă, comisar Mircea Chiorean, recomandă tuturor participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră comune existente la graniţă, după cum urmează:

Pe frontiera româno-ungară:

– pe raza jud. Timiş – PTF Cenad – Kiszombor;

– pe raza jud. Arad – PTF Nădlac – Nagylak, PTF Turnu – Batonnya, PTF Vărşand –Gyula;

– pe raza jud. Bihor – PTF Salonta – Mehkerek; PTF Borş-Artand; PTF Valea lui Mihai – Nyirabrany; PTF Săcuieni – Letavertes;

– pe raza jud. Satu Mare – PTF Urziceni – Vallaj; PTF Petea – Csengersima.

Reamintim tuturor participanţilor la traficul transfrontalier că, în situaţia în care sunt nemulţumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numărul de telefon “0259/959” pentru teritoriu şi “021/9590” pentru Bucureşti, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Menţionăm că informaţii privind punctele de trecere a frontierei şi timpii de aşteptare înregistraţi sunt disponibile pe pagina de internet a Direcţiei Poliţiei de Frontieră Oradea – www.dpforadea.ro.
Cristian Horgos5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor