Sarbatoarea multumirii la Magesti

9Comentarii
Sarbatoarea multumirii la Magesti
11 octombrie, zi de toamnă cu soare darnic în căldură şi cu raze care au încălzit din plin inimile credincioşilor din Măgeşti.

A devenit o tradiţie ca, în a doua duminică din luna octombrie, Biserica Baptista „Sfânta Treime” din Magesti să organizeze „Sărbătoarea mulţumirii şi a roadelor”. Credincioşii din Măgeşti au fost chemaţi să aducă multumire lui Dumnezeu pentru rodul bogat al pământului.

„Peste 350 de credincioşi din toate satele care aparţin comunei Măgeşti, dar şi autorităţi locale au răspuns invitaţiei noastre de a participa la sărbătoarea roadelor. Festivitatea religioasă a avut loc la Biserica Baptistă «Sfânta Treime». Motto-ul sărbătorii din acest an a fost inspirat din cuvintele psalmistului David «Pământul îşi dă roadele, Dumnezeu, Dumnezeul nostru ne binecuvintează!» (Ps. 67, 6). Sărbătoarea mulţumirii este o bună ocazie să recunoaştem că sursa a tot ceea ce avem este Dumnezeu”, a declarat pastorul Radu Ţeţ.

Sâmbătă, localnicii au amenajat în biserică un colţ al toamnei, cu un decor adecvat, unde au expus roade şi fructe. În acest an, un sătean a adus două pâini mari de câte 5 kg, un altul a făcut un cuptor de cozonaci etc. Duminică, credincioşii au participat la serviciul divin, care a cuprins rugăciuni, cântece şi predici de mulţumire, apoi au fost invitaţi să guste din roadele strânse în această toamnă.

C.D.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor