„Sarbatoarea nuntii”

Un nou volum al lui Vasile Todincã, etnograf la Muzeul Tãrii Crisurilor, a apãrut de curând la Editura Eikon. Intitulatã „Sãrbãtoarea nuntii”, cartea este un eseu etnologico-sociologico-filozofic, pornitã de la o expozitie organizatã în 1997, cu tema „Nunta în satul de pe Crisuri”.

Acest subiect constituie o mai veche preocupare a lui Vasile Todincã, dovadã fiind si faptul cã în vederea obtinerii titlului de etnolog a sustinut o disertatie intitulatã „Nunta, sãrbãtoare si trãire în Þara Beiusului”.

„Am adunat date care au culminat cu acest eseu, care se doreste a fi o interpretare a sãrbãtorii în general, si a sãrbãtorii nuntii în special. Am încercat sã definesc nunta ca si fapt etnologic, angajând criteriul sociologic”, afirmã autorul. Structuratã în patru capitole, continând si ilustratii, lucrarea este prefatatã de prof. univ. dr. Ion Cuceu.

Vasile Todincã sperã ca în cursul acestui an sã-i aparã si cel de-al treilea volum, la care lucreazã cu un fost elev, intitulat „Tripticul vietii pe Valea Iadului”.

Zoltan Pengo0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !